ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
19 maart 2013

Lissabon: 5 reistips

Voor iedereen die een bezoek brengt aan deze prachtige stad in Portugal, hebben wij in samenwerking met de bezoekers van beoordelingswebsite HolidayCheck de vijf beste tips op een rijtje gezet.

  1. Elevador de Santa Justa –reistip van Krista
    Elevador de Santa Justa

Een passagierslift uit 1902 die de wijk Baixa verbindt met het hoger gelegen stadsdeel Chiado. Het bespaart u een moeizame klim over de trappen en steile straatjes. De staalconstructie is gebouwd door een leerling van Eiffel. De cabines bieden plaats voor 20 personen. Een retourtje met de lift van en naar de top kost slechts €3,50. Eenmaal in de lift naar boven is er een prachtig uitzicht op het Castelo de São Jorge en de wijk Baixa.  Op de top van de lift bevindt zich overigens ook de ruïne van een kerk die daar door een grote aardbeving is verwoest. De aardbeving veroorzaakte vele sterfgevallen…Slechts de buitenmuren zijn blijven staan.

 

2. Bairro Alto- reistips van Corne en Margreet
Bairro Alto

Vanaf het plein ‘Praça dos Restauradores’ staat u binnen enkele minuten met de ‘Elevador da Gloria’ in Upper Town ‘Bairro Alto’. Hier aangekomen ziet u direct het kleine park ‘Miradouro Sao Pedro Alcantara’ waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht. Op de hoogste heuvel van de stad vindt u het Kasteel van Sint Joris. Naast de vele restaurantjes die dit oude stadsgedeelte te bieden heeft, is ook het nachtleven erg goed. Een groot aantal mooie uitzichtpunten en botanische tuinen maken zich een beetje los van de loodrechte straten. In deze wijk bevindt zich bovendien een school voor kunst en muziek. Ook kunt u oneindig winkelen in de vele kleine modewinkeltjes en galeries. Het is gewoon leuk om hier te zijn!

 

3. Een ritje met Tram 28- reistip van Frans
Tram 28

Hoewel de historische wagons van de ‘Electrico 28’ eruitzien als een toeristische attractie behoren ze tot het reguliere openbaar vervoer in Lissabon. De tram is ingevoerd omdat er nauwelijks ruimte is in de stad. De oude tram rammelt door de smalle straatjes. Pas op met het uisteken van je armen, want het kan zo maar eens zijn dat je de huizen raakt. Er is ook nog een ‘lijn 28 E’ en is iets langer. Ondanks dat de tram dezelfde route rijdt, is lijn 28 toch echt de populairste attractie.

 

4. Jeronimos Klooster in Belem- reistip van Claudia
Jeronimos klooster in Belem

Dit klooster behoort sinds 1984 tot de werelderfgoedlijst en daarom behoort het Jeronimos Klooster in Belem tot de toeristische hoogtepunten bij een bezoek aan Lissabon. U komt in Belem door tramlijn 15 te pakken. De rij voor de kassa kan erg lang zijn wat des te meer aangeeft hoe populair dit klooster is. Het is aan te raden om een combiticket te kopen waardoor u ook toegang heeft tot de toren van Belem. De kosten van dit ticket bedragen €10,00 per persoon. Bezoekt u alleen het klooster dan kost u dit €8,00. Door het combiticket ontloopt u ook de lange wachtrij bij de toren. In het klooster kunt u genieten van een prachtige restauratie. Het klooster bevat twee verdiepingen en het is mogelijk om ook een aantal andere kamers te bezichtigen. Het klooster staat bekend als het juweeltje van de Manueline-stijl. Hierbij worden elementen vanuit de laatgotische- en renaissanceperiode gecombineerd. Het klooster is tevens de rustplaats van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama.

 

5. ‘Torre de Belem’ Reistip van Sanne
Torre de Belem

De toren van Belem is in de vorige tip al kort ter sprake geweest. ‘Torre de Belem’ ligt aan de oever van de Taag in het plaatsje Belem. Het is gebouwd in de jaren 1515-1521 en stond oorspronkelijk op een eiland zo’n 200 meter van de kust af. Door de aardbeving van 1755 is de toren verschoven. De toren diende oorspronkelijk als gevangenis, maar werd later een douanekantoor. Let op uw hoofd wanneer u een kijkje neemt in de kelder, want de ingangen zijn er extreem laag. Wie de toren wil beklimmen, moet naar boven via een smalle wenteltrap. De toren is gebouwd in de Manueline-stijl. Het gebouw is vooral vanaf de buitenkant mooi om te bezichtigen!

Heb jij nog leuke tips voor een verblijf in Lissabon? Deel het met ons!  :)