checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
30 mei 2016

Vakantiegeld, waarom krijgen we het en wat doen we er mee?

Eind mei nadert en de zomer staat voor de deur, dat betekent zon, zee, strand… en vakantiegeld! Je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken, maar wij vroegen ons af waarom we dit eigenlijk krijgen en waar Nederland dit aan uitgeeft.

vakantiegeld_tjingo

Het Betaald verlof

Vakantiegeld bestaat nog niet zo lang in Nederland, pas sinds de jaren ’60 is deze pas wettelijk ingevoerd. Het vakantiegeld kent wel een voorloper namelijk het betaald verlof, dit werd begin vorige eeuw ingevoerd om werknemers een kans te geven dagen vrij te nemen zonder dat zij hierdoor loon misliepen. Omdat dit bedrag nog niet hoog genoeg was voor sommige werknemers om hiervan op vakantie te kunnen, werd er nog eens een extra bedrag op toegevoegd. Momenteel ligt het percentage vakantiegeld wettelijk vast op 8% van het bruto-inkomen.

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?

Oke, nu weten we waarom we dit mooie extraatje krijgen elk jaar, maar waar geven we dit nou daadwerkelijk aan uit? Dat verschilt nogal per persoon. Zo geeft 1/3 van de werknemers het ook daadwerkelijk uit aan een vakantie. Een even grote groep zet dit op de spaarrekening. Uit onderzoek is gebleken dat 12% zijn rekeningen hiermee betaalt, terwijl 9% het gebruikt voor de afbetaling van leningen of schulden. 7% koopt iets waarvoor het normaal gesproken geen geld voor zou hebben en bij 8% beland dit bedrag op de rekening van de eigenaren zonder dat ze hier iets mee doen.

Wat krijg ik voor mijn vakantiegeld bij Tjingo?

Wij willen u graag een idee geven van wat u allemaal kunt doen met uw vakantiegeld bij Tjingo. Als u €1500 bruto verdient per maand ontvangt u met 8% al €963 netto vakantiegeld op jaarbasis. Dit staat bij Tjingo gelijk aan een reis voor 4 personen van 4 dagen naar Turkije all inclusive, of  samen met je partner 7 dagen naar Spanje half pensioen.

Verwen uzelf dus met een mooie vakantie waarvoor het vakantiegeld bedoeld is. Laat Tjingo uw zomer onvergetelijk maken. Neem een kijkje op www.tjingo.nl voor het complete aanbod.