Informatie over Corralejo

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Corralejo

Corralejo, als dat geen bestemming is die naar vakantie klinkt? Het is één van de meest populaire vakantieplaatsen op Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden. Befaamd bij (kite)surfers, maar een fantastische vakantieplek voor iedereen die graag de zon ziet.

Corralejo: ideale vakantieplek voor divers publiek

Corralejo is een voormalig vissersdorp aan de noordkust van Fuerteventura. Het is een gemoedelijke badplaats, met een oude kern met pleintjes en een haventje. Corralejo heeft twee centra, het grote centrum en El Campanario. Dat laatste ligt ten zuiden van de plaats en bestaat uit een nieuw winkelcentrum, dat is gebouwd rond een pleintje met fontein. Het grote centrum voor een deel in de oude kern en verder langs een invalsweg. Daar staan vooral nieuwe winkels. Net buiten Corraleja begint een groot stuifduinlandschap dat woestijnachtig aandoet. Het loopt over in een lang, breed zandstrand. Het is een ideale vakantieplek voor bijvoorbeeld families met kinderen, strandliefhebbers, ouderen, maar ook veel jongeren. Zij komen hier vooral om te (kite)surfen. Vanaf het strand hebt u uitzicht op het eiland Los Lobos en – even verderop – het Canarische Eiland Lanzarote.

Vlieg een memorabele vakantie in Corralejo tegemoet

Het Canarische Eiland Fuerteventura ligt tussen Gran Canaria en Lanzarote in. U vliegt in zo'n 4,5 uur naar aanvlieghaven Fuerteventura. Van daaruit is het nog om en nabij drie kwartier rijden over het eiland, voordat u in Corralejo bent aangekomen. Een reis die de moeite zeker waard is!

Aan strand geen gebrek. Dus op naar Corralejo!

In Corralejo hoeft u niet lang te zoeken naar strand. Er zijn verschillende stranden in de badplaats. Eén van de mooiste is het strand net ten oosten van Corralejo, waar ook voor een deel naaktrecreatie toegestaan is. De meeste stranden zijn divers van aard. Ze bestaan uit zand, grind, keien, (lava)rotsen en rotsplateaus. Over het algemeen hoeft u voor de faciliteiten niet te betalen. Voor een ligbed en een parasol wordt wel overal een vergoeding van 3 euro per stuk per dag gevraagd.

Zoek de zon op in Corralejo

Zoals bij alle Canarische Eilanden, hoeft u zich op Fuerteventura ook niet druk te maken over te weinig zonuren. Het hele jaar door zijn deze Spaanse eilanden, die ter hoogte van Afrika in de Atlantische Oceaan liggen, een ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders. Overwinter dus rustig in Corralejo. Of boek een zomervakantie naar deze badplaats. Succes gegarandeerd!

Vakantieoord met voor elk wat wils: Corralejo op Fuerteventura

Niet voor niets gaan er zoveel verschillende mensen naar Corralejo. Er is namelijk voor haast iedereen wel wat te doen. Zonfanaten komen hun vakantietijd prima door op de prachtige stranden rondom de badplaats, maar ook cultuurliefhebbers hebben aan deze vakantiebestemming een uitstekende uitvalsbasis voor activiteiten en excursies. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagtocht naar Lanzarote? Of vaar uit met een glasbodemboot, die u ook nog eens naar Los Lobos brengt? Dit eilandje is beschermd natuurgebied. Net als overigens het stuifduinlandschap El Jable, waar we eerder ook al aan refereerden. Voor tochten kunt u allerlei middelen van vervoer nemen. Van een kameel tot een jeep en van een mountainbike tot een catamaran. Door de hele plaats rijdt een toeristentreintje en tenslotte is er ook nog Baku, dat zowel een water- als een pretpark is.

Sporten, eten, winkelen en ontspannen in Corralejo

Bij veel accommodaties bestaat de mogelijkheid om met een squash- of tennisracket tekeer te gaan. Voor zeilen of duiken moet u juist buiten uw appartement, hotel of ander vakantieverblijf zijn. Dat geldt ook voor kitesurfen en windsurfen, maar daarvoor zijn de omstandigheden in Corralejo wél uitstekend. In het centrum van Corralejo vindt u flink wat bars en restaurants. Een discotheek is er niet in deze badplaats. Voor kinderen zijn er ook wat faciliteiten, waaronder een speeltuin en een trampoline. Verder kunnen fanatieke shoppers terecht in de winkeltjes in het centrum of op de markt. U vindt hier onder meer souvenirs.

{{mapsController.name}} op de kaart