Informatie over Lanzarote

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Lanzarote

Vakantie op Lanzarote: voornamelijk laagbouw op een vulkanisch eiland. Het eiland Lanzarote behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het eiland staat vooral bekend om de overwegend witte laagbouw en het vulkanische landschap. In tegenstelling tot het wat levendigere Gran Canaria en Tenerife, staat Lanzarote dan ook iets meer bekend om de rust.

Het meest oostelijk gelegen eiland

Vakantie op Lanzarote betekent verblijven op het meest oostelijk gelegen eiland van de Canarische eilanden. Het ligt op ongeveer 115 kilometer van Afrika, in de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een oppervlakte van 795 km2, is 60 kilometer lang en op het breedste punt 21 kilometer breed. Het bestaat voornamelijk uit heuvelland van lava en heeft ruim 100 kraters en 300 vulkaankegels. Op sommige plaatsen wordt dat afgewisseld met schaarsbegroeide gedeelten. Karakteriserend voor de bebouwing op Lanzarote is dat het vrijwel volledig uit witte laagbouw bestaat.

Vliegen naar uw vakantie op Lanzarote

Het vliegveld van Lanzarote ligt in de plaats Las Palmas, ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad Accrecife en heeft 2 terminals. De tweede terminal is overigens alleen voor vluchten naar andere Canarische eilanden. Het vliegveld ligt dichtbij Puerto del Carmen, een van de populairste plaatsen van het eiland. Veel mensen gaan hier naartoe tijdens hun vakantie op Lanzarote. De vliegduur bedraagt ongeveer 4 uur.

Donkere lavastranden

De meeste stranden van Lanzarote bestaan uit zwart lavazand met keien, rotsen en grind. Bij Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise ziet u echter verzorgde zandstranden die opgespoten zijn met licht zand. Net buiten Playa Blanca vindt u de prachtige Papagayo-zandstranden die te bereiken zijn via een natuurgebied. Aan de noordkant van het eiland ligt een strand dat vooral populair is bij surfers. Gaat u nog op een board staan deze vakantie?

Lanzarote: het hele jaar door aangenaam

Door het gunstige klimaat is een vakantie op Lanzarote eigenlijk het gehele jaar door een aangenaam verblijf. Sinds men de temperatuurmeting bijhoudt, is de laagst gemeten temperatuur ooit op het eiland +6 graden Celsius. Alleen de wind is af en toe behoorlijk hard en komt voornamelijk uit noordelijke richting.

De cultuur van het eiland

Lanzarote staat op culinair gebied onder andere bekend om de papas arugadas. Dit zijn aardappeltjes in de schil die in zout water worden gekookt en gegeten worden met een groene knoflooksaus en een rode pikante pepersaus. Wat verder opvalt gedurende een vakantie op Lanzarote zijn de witte huizen met groene en blauwe accenten. Hoogbouw is verboden op het eiland. Ook zijn er diverse kunstwerken van César Manrique te bewonderen op het eiland, die de natuur van het eiland intact wilde houden. Tegenwoordig is het verblijven in zogenaamde casita’s erg populair op Lanzarote. Dit zijn authentieke huizen en boerderijen die verhuurd worden voor een vakantie aan toeristen, vaak landinwaarts en rustig gelegen.

Kalm toerisme op het eiland

De meest toeristische plaats van het eiland is Puerto del Carmen. Dit vissersdorp is in de loop der jaren uitgegroeid tot een levendige badplaats. Overigens is dit niet te vergelijken met de badplaatsen op de eilanden Gran Canaria en Tenerife, die stukken toeristischer zijn. De verscheidenheid in winkelaanbod is groot. In de drukkere plaatsen zijn de winkels vaak tussen de middag en tot laat in de avond geopend. Ook het aanbod in uitgaan is redelijk tot goed. De meeste gelegenheden zijn te vinden in Acrrecife en Puerto del Carmen. In Playa Blanca en Costa Teguise zijn er, naast wat restaurantjes en barretjes, beperkte mogelijkheden. Lekker rustig op vakantie op Lanzarote!

{{mapsController.name}} op de kaart