Informatie over Bourgogne

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Bourgogne

Bourgogne is een regio in Frankrijk en staat bekend als wijnstreek. U kunt hier veel wijnen proeven. De natuur van deze regio is bewonderingswaardig te noemen. U vindt hier veel culturele bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Bourgogne is de perfecte vakantiebestemming als u lekker wilt ontspannen. Boek snel en beleef een onvergetelijke vakantie!

Ruige natuur met heuvels en bergen


Bourgogne ligt in het oosten van Frankrijk. De hoofdstad van deze regio is Dijon. In dit gebied vindt u veel meren en rivieren. Deze regio heeft een ruige natuur met heuvels en bergen. Zuidoostelijk ligt het mooie gebied Autunois. Bourgogne ligt ten zuidoosten van de regio Île-de-France, waar de hoofdstad van Frankrijk Parijs ligt.

3 luchthavens


Bourgogne beschikt over 3 luchthavens. In het noorden van deze regio bevindt zich het Aeroport Auxerre Branches. U kunt ook landen op Dijon Air Base, ten oosten van de hoofdstad Dijon. Het is ook mogelijk om in het zuiden te landen op Charolais Bourgogne Sud Airport.

Meren


Bourgogne beschikt over verschillende meren. U kunt bijvoorbeeld naar de Lac de Marcenay, waar u heerlijk aan het water kunt zitten. Een ander meer dat u kunt bezoeken ligt ten oosten van Dijon genaamd Lac de la Tille. Daar vindt u voornamelijk speel- en strandtoestellen.

Warme zomers


Bourgogne heeft een landklimaat. De zomers zijn lekker warm, terwijl de winters erg koud kunnen zijn. Zomers kan er een onweersbui ontstaan door het heuvelachtige landschap en de warme zon. Het hele jaar door kan het weer heel wisselvallig zijn.

Cultuur van Bourgogne


Op het gebied van culturele bezienswaardigheden bent u in Bourgogne aan het juiste adres. Met allerlei kloosters, kerken en kastelen bevindt u zich in een mooi historisch gebied. U vindt hier enkele bezienswaardigheden in de natuur. U kunt bijvoorbeeld naar de natuurparken, zoals de Roche de Solutrè of het natuurpark van de Morvan.

Het is goed toeven op het gebied van eten en drinken in Bourgogne. Er zijn een tal van restaurants waar u de heerlijke streekgerechten kunt proeven. In dit gebied beschikken de restaurants over veel soorten rundvlees, heerlijke maïskip en verschillende wildgerechten. Daarnaast zijn de paddenstoelen uit de Morvan zeer in trek onder de Fransen. De wijnen in dit gebied zijn van geweldige kwaliteit en zijn in sommige gevallen erg prijzig. Tevens staat Dijon bekend om haar mosterd.

Uitgaan in Bourgogne


Dit gebied staat niet bekend om zijn bruisende nachtleven. Een restaurantbezoek is voor de Fransen al genoeg om de avond mee op te vullen. Restaurants in dit gebied hebben veel gerechten en een mooie wijnkaart. Alleen in de grote steden zoals Dijon kunt u lekker gaan stappen. Hier vindt u de theaters en podia met vrij bekende muzikanten. Tevens kunt u in Auxerre een gokje wagen in het casino. Boek een vakantie naar Bourgogne en ontdek de cultuur en historie van deze regio!

{{mapsController.name}} op de kaart