Informatie over Centre

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Centre

Deze streek staat voornamelijk bekend om de vele kastelen die langs rivier de Loire zijn gebouwd. U kunt hier prachtige fiets- en wandeltochten maken. Voor de cultuurliefhebber zijn er ook allerlei activiteiten te doen. Zo kunt u verschillende kastelen, kerken of kapellen bezoeken.

Noordwest Frankrijk


Als u vanaf midden Frankrijk naar het noordwesten rijdt komt u in de regio Centre uit. De regio ligt ten zuiden van de hoofdstad Parijs.
Door Centre stroomt rivier de Loire. Deze komt uit het zuiden en verandert bij Orléans van richting en stroomt dan verder naar het westen.

Tuin van Frankrijk


De rivier de Loire zorgt voor de groene en bosrijke omgeving. Daarom wordt de rivier ook wel ‘de tuin van Frankrijk’ genoemd. De streek is bekend geworden vanwege de vele kastelen en mooie tuinen. Daarnaast zijn er diverse wijngaarden, mooie bossen en heuvels, leuke stadjes waar u souvenirs kunt kopen en vissersdorpjes met lange zandstranden.

Op de stranden kunt u gebruik maken van strandfaciliteiten, die in grote mate aanwezig zijn. Daarbij komt dat de stranden openbaar zijn en u geen entree hoeft te betalen.
Strand- en watersportartikelen zijn in particulier bezit en kunt u niet huren.

Opvallend zacht klimaat


De regio Centre heeft een normaal tot zacht klimaat. In de zomer wordt het gemiddeld 25 graden Celsius en in de winter 5 graden Celsius. Omdat er geen aparte regenseizoenen in Frankrijk zijn kan de regen het hele jaar door vallen.
In juni en juli is het hoogseizoen en komen de meeste toeristen langs. In die maanden is het weer er erg aangenaam.

De Loirevallei, turfkrijtplateau grotten en wijngaarden


Een echte aanrader om te bezoeken in regio Centre is de Loirevallei. Vaak denkt men bij het horen van deze naam en de rivier de Loire meteen aan kastelen. Langs de rivier vindt u gebouwen uit de middeleeuwen maar ook statige woonpaleizen die later zijn gebouwd.
U treft in deze streek ook unieke kerken, kathedralen en kapellen aan.

De grotten van turfkrijtplateaus behoren ook tot de schitterende attracties van de streek. De ondergrondse woningen worden tegenwoordig vaak gebruikt als wijnkelder of champignonkwekerij.

Centre staat bekend om de wijnen die hier worden geproduceerd. Het landschap van deze streek is erg vruchtbaar, hierdoor groeien de wijngaarden goed.


Spectaculaire shows en avonturenparken


Populaire plaatsen in Centre zijn Orléanais, Bourges, La Sologne, Blésois, Touraine en Amboise.
Jaarlijks vinden er evenementen plaats in Centre. Vooral shows die bij de kastelen horen en de geschiedenis tot leven brengen zijn erg populair.

Bij het prachtige rivierlandschap kunt u mooie fiets- en wandeltochten maken. Voor kinderen zijn er spectaculaire avonturenparken, speeltuinen en pretparken te vinden.
Kom tot rust tijdens een potje golf of ga het water op met de boot. U kunt kiezen uit kajakken, surfen en zeilen. Vanaf het water kunt u de prachtige kastelen bewonderen.
U kunt er ook voor kiezen om het gebied te verkennen per paard. Gaat u voor een mooie tocht langs de oevers van de Loire, verkent u liever de bossen of gaat u voor de tocht langs de kastelen?

Of u nou van kamperen houdt of liever een huisje huurt, een vakantie in Centre is een geschikte vakantie voor het hele gezin.

{{mapsController.name}} op de kaart