Informatie over Elzas

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Elzas

Als u op zoek bent naar een gevarieerde vakantie is de Elzas de perfecte bestemming. Vooral mensen die houden van rust, oude steden bekijken, wandelen in de natuur, cultuur snuiven en sportieve activiteiten vinden hier alles wat ze in een vakantie zoeken.

Gevarieerd landschap met akkers en heuvels


In noordoost Frankrijk, ten oosten grenzend aan de Rijn en in het westen grenzend aan Lorraine ligt de Elzas. U vindt in de Elzas een gevarieerd landschap. Naast akkers en wijngaarden, zijn er ook heuvels, bergen en vlakke gebieden.

Luchthavens


In de Elzas zijn 3 luchthavens te vinden, namelijk: Entzheim Airport, Colmar-Houssen Airport en EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg.
Entzheim Airport ligt in het noorden van het gebied. In het midden vindt u Colmar-Houssen Airport en in het zuiden EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg.

Koude winters en warme zomers


De Elzas ligt erg centraal en door de berghellingen van de Vogezen heerst er in de Elzas een semi-droog klimaat. Dit houdt in dat het in de wintermaanden erg koud kan worden. In de zomermaanden wordt het vrij warm en zitten de temperaturen gemiddeld rond de 23 graden Celsius.

Door het droge klimaat is het weer perfect voor het verbouwen van druiven. Maar ook de vulkanische activiteit van vroeger heeft veel invloed gehad op het landschap. De opvallende, groene heuvels zijn erg vruchtbaar. Het landschap wordt afgewisseld door vlaktes met afwisselende en kleine dorpjes, vaak omgeven door hoge bomen.

Bekend om wijn en natuurparken


De Elzas staat vooral bekend om de productie van wijn. Op dit moment is de Elzas de op 2 na grootste wijnregio van Frankrijk.

De Elzas beschikt over diverse natuurparken namelijk: Les Parcs Naturels des Ballons des Vosges, Parc Alsace Aventure, La Vallée de Munster, Naturschutzgebiet Offendorfer Wald en Parc de Eaux Vives.
Het natuurlijk erfgoed van de Elzas wordt in 21 natuurreservaten beschermd. Het landschap bestaat uit beboste hellingen, bergen en glooiende vlakten, kronkelende rivieren, spiegelende meren en watervallen. De Elzas heeft veel te bieden als u op zoek bent naar een vakantie in de natuur.

De wijnstadjes en dorpjes in de Elzas zijn erg leuk om te bekijken. In Straatsburg, Colmar en Mulhouse vindt u prachtige musea. Deze musea zijn zeker een bezoekje waard als u op vakantie bent in de Elzas.

Uitgaan in Straatsburg


Leuke plaatjes om te bezoeken liggen in Straatsburg, Wissembourg, Haguenau, Saverne, Ribauvillé, Guebwiller, Mulhouse en Sélestat.

Voor vakantiegangers die een rustige dag willen beleven is het heerlijk om naar een van de natuurparken te gaan en daar een wandeling en/of fietstocht te maken.

Als u in een kleiner plaatsje verblijft, en er niet veel uitgaansmogelijkheden zijn bent u afhankelijk van festivals. Dat zijn momenten waarop de agenda’s vol staan met concerten.
De enige stad waar u echt goed uit kan gaan is Straatsburg. Deze stad heeft een groot aanbod aan films, klassieke muziekuitvoeringen, popconcerten en dansvoorstellingen.
Deze gelegenheden zijn vaak erg sfeervol. U kunt in de wijnstadjes terecht voor goede wijn en er is een ruim aanbod aan eetgelegenheden.
Ontdek het veelzijdige landschap van de Elzas en kom tot rust.

{{mapsController.name}} op de kaart