Informatie over Jura

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Jura

Jura is een departement in Frankrijk. Dit gebied heeft een prachtige omgeving en een heel divers landschap. U beleeft hier een onvergetelijke vakantie. Jura biedt u veel mogelijkheden, waardoor u optimaal van uw vakantie kan genieten. U kunt hier bijvoorbeeld ontspannen, maar ook het avontuur aangaan door bijvoorbeeld een berg te beklimmen. Kortom, er is voor iedereen wat wils. Boek daarom een reis naar Jura en geniet van een heerlijke vakantie!

Ongerepte natuur


Jura ligt in het zuidoosten van Frankrijk en grenst in het oosten aan Zwitserland. Dit gebied heeft een ongerepte natuur afwisselend met meren, bossen en bergen. Met name het juragebergte is kenmerkend te noemen. Dit is een prachtig berggebied en heeft een hoogte van circa 1718m. De hoofdstad van Jura is Lons-le-Saunier.

Luchthavens in en om Jura


In Jura bevindt zich één luchthaven. Deze luchthaven heet Dole – Jura Airport en ligt in het noordoosten van dit gebied. Daarnaast zijn er nog twee luchthavens die net buiten Jura liggen. Ten noordwesten van dit gebied ligt Dijon Airbase en ten zuidoosten ligt Genève Airport.

Veel meren


Jura staat bekend als een regio met veel meren. U kunt bijvoorbeeld naar Clairvaux-les-Lacs gaan, waar u verschillende watersporten kunt uitoefenen. Het is mogelijk om te zwemmen in verschillende meren, waaronder Lac de Chalain en Lac de Vouglans. Bij Lac de Vouglans bevinden zich de stranden van La Mercantine, Bellecin en Surchauffant.

Landklimaat in Jura


In Jura heerst een landklimaat met ruwe en koude winters. De neerslagkans is het hele jaar groot behalve in juni, juli en augustus. De temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot ver boven de 20 graden. In het hooggebergte heerst een vochtig bergklimaat. Hoe hoger in het gebergte, hoe kouder het wordt.

Rijke historie van Jura


In Jura komt u allerlei vormen van cultuur tegen. U vindt hier naast Romaanse kerken namelijk ook kerken uit de 20e eeuw. Er zijn ook mooie gevels uit de renaissance. Tevens kunt u het landschap en de watervallen verkennen van Hérisson en Billaude. In de steden Dole en Lons-le-Saunier vindt u allerlei historische gebouwen zoals oude kerken en prachtige monumenten. U kunt bijvoorbeeld naar het oude stadscentrum in Dole waar u een mooi beeld krijgt van de geschiedenis van de stad.

Eten en drinken


Jura staat bekend om haar kaas en wijn. De typische kazen uit dit gebied zijn Comté kaas, Morbier en Bleu de Gex. De menukaart van de restaurants beschikt over veel gerechten met kaassaus. Zo kunt u kiezen voor een kipfilet met kaassaus. Naast de kaas wordt er veel vis geserveerd. Deze vis wordt gevangen in de rivieren uit de regio en is daardoor lekker vers. Eén specialiteit uit dit gebied is de gele wijn, genaamd Vin jaune.

Uitgaan en sporten in Jura


In Jura is het uitgaansleven niet echt uitgebreid. U kunt voornamelijk in de steden Dole en Lons-le-Saunier uitgaan. U vindt hier allerlei uitgaansgelegenheden zoals kroegen en discotheken. Als u zich liever in de buitenomgeving bevindt, kunt u een terrasje opzoeken in het mooie Jura.


Jura biedt u diverse mogelijkheden op het gebied van sport. Zo kunt u allerlei watersporten uitoefenen in een van de meren zoals duiken, snorkelen of waterfietsen. U kunt ook de intensiteit opzoeken en een berg beklimmen of abseilen. Als u liever rustig aan doet, kunt u een wandeling maken in een van de mooie parken van dit gebied. In Jura gaat u een fantastische vakantie tegemoet!

{{mapsController.name}} op de kaart