checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Vakantie
parijs - frankrijk

Vakantie naar PARIJS - FRANKRIJK

Heerlijke vakantie in Parijs. De stad van de Eiffeltoren, van de Champs d'Elysees en de Notre Dame. Waar u heerlijk kunt flaneren langs de Seine of kunt genieten van de kunst in het Louvre of de prachtige historische gebouwen. Parijs: een stad om weg te dromen.


Parijs: prachtstad met veel mogelijkheden
Parijs ligt in de streek Île de France. Al van oudsher heeft de hoofdstad van Frankrijk een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Die komen hier voor de kunst, cultuur, schitterende architectuur, evenementen, het heerlijke eten, de mooie hotels en andere accommodaties. Vaak pikken ze dan ook nog minstens een paar dagen Disneyland Parijs mee. Wat gaat u allemaal doen tijdens uw vakantie in Parijs?

Veel vervoermogelijkheden
Parijs heeft 2 luchthavens. De grootste is Roissy-Charles de Gaulle, de ander heet Orly. Vanuit Nederland vliegt u er in iets meer dan een uur naartoe. De Franse hoofdstad is ook goed per auto of trein te bereiken. De stad ligt circa 500 kilometer rijden van Utrecht. Denk wel aan de tolwegen in Frankrijk! De Thalys (hogesnelheidstrein) brengt u comfortabel en in sneltreinvaart naar station Gard du Nord. Via het metronetwerk van Parijs is vrijwel iedere uithoek van de stad snel te bereiken.

Bezoek Parijs het hele jaar door
Tijdens uw vakantie in Parijs en omgeving zult u ongeveer hetzelfde weer aantreffen als in Nederland. Wel is het over het algemeen iets warmer in Île de France, omdat Frankrijk zuidelijker ligt dan de Benelux. In Parijs is een combinatie van een zee- en landklimaat. Dat betekent dat het in de zomer vrij droog kan zijn, terwijl het in de wintermaanden koud en droog of juist vochtig en zacht is. Parijs is het hele jaar door een goede vakantiebestemming.

Veel sportvertier en eetplezier
Golfliefhebbers komen tijdens een vakantie in Parijs en omgeving zeker aan hun trekken. Er zijn talloze banen, waar u 9 of de volledige 18 holes kunt lopen. Parijs is zeker ook bekend van het Grand Slam-tennistoernooi Roland Garros, de open Franse tenniskampioenschappen, die altijd in mei plaatsvinden op het gravel van het Stade Roland Garros (genoemd naar een Franse luchtvaartpionier). De Franse keuken is wereldberoemd en in Parijs zijn ontelbaar veel restaurants en andere eetgelegenheden. Ook winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, net als liefhebbers van een bruisend nachtleven.