Informatie over Rhone-Alpes

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Rhone-Alpes

Rhône-Alpes is een populaire vakantiebestemming onder de toeristen. De regio kent vele landschappen, waaronder bergen en watergebieden. In deze regio vindt u veel steden waar u uit kunt gaan of lekker kunt winkelen, zoals Lyon. Bovendien kunt u genieten van verschillende streekgerechten. Door het berggebied in de regio is Rhône-Alpes de ultieme bestemming voor een wintersportvakantie.

Diversiteit aan landschappen


De Rhône-Alpes ligt in het zuidoosten van Frankrijk en strekt zich uit van de Rhône in het westen tot aan de Italiaanse en Zwitserse grens. Het beschikt over een enorme diversiteit aan landschappen. Het oosten van deze regio bestaat voornamelijk uit bergen, maar er bevinden zich ook veel rivieren. De hoofdstad van deze regio is Lyon.

10 luchthavens


Rhône-Alpes heeft 10 luchthavens. De meest bekende luchthavens van dit gebied zijn die van Lyon: Bron Airport en Lyon-Saint Exupéry Airport. Er bevinden zich 4 luchthavens in het oosten van de regio. De meest centraal gelegen luchthaven is Grenoble-Isère. Er zijn ook 2 luchthavens in het noordwesten en 1 luchthaven in het zuidwesten.

Meerdere strandjes


Rhône-Alpes heeft meerdere kleine strandjes waar u kunt genieten van waterplezier. Zo kunt u naar het meer Lac du Bourget om een mooi plekje op te zoeken. Aan het meer Lac d’Annecy bevinden zich meerdere badplaatsen waar u kunt zwemmen.

Verschillend klimaat


Het klimaat in de Rhône-Alpes is heel verschillend. De invloeden van de oceaan worden flink verzwakt door het gebergte van het Centraal Massief in het westen, door de mediterrane luchtstromen in het zuiden en door de Alpen in het oosten. In het hooggebergte heerst een vochtig bergklimaat en in het laagland een mediterraan klimaat.

Veel te beleven op het gebied van cultuur


In deze streek wordt veel waarde gehecht aan traditie en goede smaak. In het bergengebied wordt er veel varkensvlees gegeten. De vis die geserveerd wordt in de restaurants is vers en wordt uit het meer gevangen. In deze regio wordt ook veel wijn geproduceerd.

Er is veel te beleven op het gebied van cultuur in Rhône-Alpes. U kunt veel bezienswaardigheden bezoeken. De Romeinse ruïnes zijn het meest indrukwekkend. Als u geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis, dan raden wij u de steden Lyon en Grenoble aan. Hier vindt u een tal van musea, exposities en theaters.

Uitgaan in de Rhône-Alpes


U kunt volop uitgaan in dit gebied. Naast de culturele bezichtigingen zijn er diverse discotheken, kroegen en clubs in diverse steden. U kunt bijvoorbeeld naar de Riverside in Lyon, waar voornamelijk rock, punk en metal gedraaid wordt. Ook in de stad Grenoble zijn er genoeg uitgaansgelegenheden. Hier vindt u vooral kroegen en cafés.

De Rhône-Alpes heeft natuurgebieden en bergen waar u heerlijk kunt genieten van wandelingen en bergtochten. U kunt ook een fiets of mountainbike huren om de omgeving te bezichtigen. Tevens is deze regio ’s winters een geschikte wintersportbestemming.

{{mapsController.name}} op de kaart