Informatie over Savoie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Savoie

Savoie is een departement in het zuidoosten van Frankrijk. Het beschikt over een prachtige natuur en een mooi berglandschap. Er is veel te beleven in dit gebied. Zo kunt u naar één van de meren om bijvoorbeeld lekker te zwemmen of een andere watersport uit te oefenen. Als u liever het avontuur aangaat, kunt u bergbeklimmen of abseilen op verschillende plekken. Dit gebied heeft een rijke historie dat afstamt uit de middeleeuwen. Boek uw vakantie naar Savoie voor de perfecte vakantie!

Ligging in de Alpen


Savoie ligt in het zuidoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. Savoie grenst ten oosten aan Italië en ten noorden aan Haute-Savoie. Door de ligging in de Alpen beschikt het over een bergachtig landschap. Daarnaast heeft Savoie een natuur- en waterrijke omgeving, met onder meer de Isère (rivier) die dwars door dit gebied loopt. De hoofdstad van Savoie is Chambéry.

Luchthavens in en rondom Savoie


In Savoie bevindt zich één luchthaven, en twee luchthavens liggen net buiten het gebied. In Savoie kunt u landen op Meribel Airport. Deze luchthaven ligt redelijk centraal. Ten noorden van Savoie, bevindt zich Megeve Airport en ten zuidwesten Alpe d’Huez Airport.

Meren in Savoie


In dit gebied bevinden zich geen échte stranden waar u heerlijk onder het zonnetje kunt liggen. Er zijn wel diverse meren waar u bijvoorbeeld kunt zwemmen. Zo kunt u naar Lac du Mont Cenis, Lac du Chevril en Lac d’Aiguebelette. Laatstgenoemde is het warmste meer van heel Europa en biedt een aantal watersportmogelijkheden. Het grootste meer in dit gebied is Lac du Bourget. Ook hier kunt u meerdere watersporten uitoefenen.

Divers klimaat


Savoie heeft een gematigd Alpien klimaat. Door het hogedrukgebied in de winter kan er mist ontstaan. De zomers zijn lekker warm en de winters redelijk koud. ’s Winters kan er door het hogedrukgebied mist ontstaan. In de bergen, boven de 1500m, is een hooggebergteklimaat met aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en noord- en zuidhelling. De ijle lucht zorgt ervoor dat de temperatuur overdag redelijk snel stijgt en ’s nachts weer snel daalt.

Culturele bezienswaardigheden


Er zijn enkele bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de regio, kunt u naar het kasteel van de hertogen in Chambéry. Daarnaast beschikt de hoofdstad over een prachtige kathedraal. U vindt in Savoie meerdere dorpen die afkomstig zijn uit de middeleeuwen en hun karakteristieke eigenschappen nog hebben weten te behouden.

Producten van eigen bodem


In Savoie wordt veel eten en drinken geproduceerd. Zo worden er in dit gebied veel kazen gemaakt, zoals de Tome des Bauges, de Beaufort en Tamié. Er wordt ook ham en salami geproduceerd. In de restaurants staan veel internationale gerechten op de menukaart, maar u kunt ook een van de streekgerechten proberen. Proef bijvoorbeeld de Tartiflette, een aardappelgerecht met kaas. Tevens beschikt Savoie over lekkere wijnen, die van eigen bodem afkomstig zijn.

Diversiteit aan sportmogelijkheden


U kunt diverse sporten uitoefenen in dit gebied. Er zijn een tal van watersportmogelijkheden, zoals kanoën, kajakken en roeien. Het is ook mogelijk om met een mountainbike het mooie landschap te verkennen. Als u van de wat intensievere sporten houdt, kunt u bijvoorbeeld gaan bergbeklimmen of abseilen. Bovendien bent u in Savoie voor een wintersportvakantie aan het juiste adres.

{{mapsController.name}} op de kaart