Informatie over Vogezen

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Vogezen

De Vogezen is een departement in Frankrijk. De naam stamt af van het gelijknamige gebergte. Als u van een actieve vakantie houdt, is de Vogezen de perfecte vakantiebestemming. U kunt hier diverse sporten uitoefenen, maar ook veel ontdekken. Zo kunt u allerlei bezienswaardigheden aanschouwen. Boek een reis naar de Vogezen en verzeker u van een vakantie met eindeloze mogelijkheden!

Ligging in Noord-Frankrijk


De Vogezen ligt in het noordoosten van Frankrijk. Dit departement ligt vlakbij Duitsland en wordt omringd door de departementen Meuse, Meurthe-et-Moselle, Bas-Rhin en Haut-Rhin, Territoire de Belfort en Haute-Saône. Het landschap bestaat uit bergen, heuvels, bossen, weides en meren. Tevens vindt u hier veel natuur met een diversiteit aan flora en fauna. In dit departement ligt het gelijknamige gebergte de Vogezen. De hoofdstad van de Vogezen is Épinal.

Luchthavens in en om de Vogezen


Om in de Vogezen te komen kunt u landen op drie luchthavens, waarvan één in het departement ligt. In het noorden van het departement ligt Mirecourt Airport. De dichtstbijzijnde luchthavens buiten de Vogezen zijn Essey Airport (ten noorden) en Colmar – Houssen Airport (ten oosten).

Waterpret in de Vogezen


In de Vogezen zijn er geen echte stranden te vinden. Er is wel genoeg waterplezier te beleven in de meren in dit departement. Zo kunt u naar Lac  de Longemer (meer van Longemer), dat een toeristische functie heeft. Het is ook mogelijk om naar Le lac de la Plaine te gaan, waar u kunt zwemmen of lekker ontspannen op uw badlaken.

Continentaal klimaat


De Vogezen heeft een continentaal klimaat. De winters kunnen zo koud worden dat er voor een lange periode sneeuw kan vallen. De zomers daarentegen zijn lekker warm met een temperatuur rond de 25°C. Het klimaat kan echter wel verschillen tussen het westen en het oosten van het departement.

Historische bezienswaardigheden


In de Vogezen vindt u enkele historische bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid vestigt zich in Grand, waar u een Romeinse heilige plek kunt vinden die gewijd is aan de God Apollon Grannus. U kunt ook naar de hoofdstad Épinal gaan, waar u eveneens veel bezienswaardigheden kunt vinden. Zo komt u hier beeldhouwwerken, schilderijen en een internationaal prentenmuseum tegen.

Streekproducten die het proeven waard zijn


Het eten en drinken in de Vogezen is afhankelijk van het seizoen. Een lokaal streekproduct is de Géromé-kaas. Daarnaast is er een aantal andere streekproducten die zeker het proeven waard zijn, zoals munsterkaas en escargots (gekookte landslak). Typische dranken uit de Vogezen zijn de lokale bieren en de Petits Crus (wijn gemaakt van vruchten en planten).

Beperkte mogelijkheden tot uitgaan


Als u puur voor het uitgaan op vakantie gaat, is de Vogezen misschien niet de ultieme bestemming. U kunt voor uitgaan terecht bij de restaurants en bars om een lekker drankje te drinken. De hoofdstad Épinal heeft met clubs, cafés, bars en restaurants het ruimste aanbod aan uitgaansgelegenheden.Veel sportmogelijkheden


Op het gebied van sport is de Vogezen zeker een aanrader. In de winter is het de ultieme bestemming voor een wintersportvakantie in het berggebied. U kunt ook mountainbiken door de bergen. Tevens kunt u een leuke route uitstippelen die u kunt fietsen of wandelen. Als u liever het avontuur aangaat, dan kunt u bergbeklimmen, abseilen en hiken.

U beleeft hier een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Boek daarom een reis naar de Vogezen en verzeker u van een vakantie met een optimale belevenis!

{{mapsController.name}} op de kaart