Informatie over Mastichari

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Mastichari

Lekker uitrusten op vakantie in Mastichari. Mastichari is een ongedwongen, redelijk geïsoleerd gelegen badplaatsje op het eiland Kos van Griekenland. Het is een perfecte plek om lekker uit te rusten, te zonnen en te zwemmen. Heeft u zin om actief te zijn: dan kunt u de nabije omgeving op de fiets verkennen of er met een huurauto op uittrekken om de rest van het eiland te ontdekken. De beste tijd om naar Mastichari op vakantie te gaan is tussen april en oktober. In de zomer brengt een harde wind uit het noorden de gewenste verkoeling.

Aan de noordkust van Kos

De badplaats Mastichari ligt aan de noordelijke kust van Kos. In het plaatsje zelf is er een leuk haventje. Er zijn diverse winkels in het gedeeltelijk autovrije centrum. De glooiende omgeving is landelijk en groen; het is er prima fietsen. Kos is een langgerekt eiland – 45 lang en slechts 12 km breed – voor de Turkse kust en behoort tot de eilandengroep Dodekanesos.

Vliegen naar Mastichari

Mastichari ligt op 8 km afstand van de luchthaven van Kos. Vanaf Amsterdam vliegt u in circa 4 uur naar het Griekse eiland. En dan kan uw vakantie in Mastichari beginnen!

Twee stranden bij Mastichari

Bij Mastichari liggen 2 stranden: het Noord-strand en het Mastichari-strand. Op beide zandstranden zijn gratis douches. Parasols en ligbedden kunt u huren. Direct achter het Mastichari-strand ligt een kleine speeltuin.

Aangenaam klimaat op het eiland

Het klimaat op Kos is aangenaam. De zomers in Mastichari zijn droog en warm met een temperatuur van rond de dertig graden. Een stevige noordenwind brengt in juli en augustus de nodige verkoeling. Mei, juni en september valt er bijna geen regen en is het tussen de 25 en 30 graden. April en oktober zijn prima maanden voor een actieve vakantie in Mastichari. De temperatuur ligt dan net boven de 20 graden.

Genoeg te zien tijdens uw vakantie

Mastichari heeft een gezellig haventje. In de directe omgeving van de badplaats zijn er geen echte bezienswaardigheden. U kunt in het plaatsje een quad, auto of scooter huren om de rest van het eiland te verkennen tijdens uw vakantie. Brengt u dan bijvoorbeeld een bezoek aan Kos-stad (op 20 km); in deze gezellige havenstad vindt u tal van oude opgravingen, een archeologisch museum. Heerlijk slenteren door de nauwe straatjes en koffie drinken aan de haven kan natuurlijk ook. In Kos-stad kunt u ook de boot nemen en een dagexcursie maken naar de eilanden Rhodos of Pserimos. Als u in het voorjaar op vakantie bent in Mastichari loont het absoluut de moeite om naar het zoutmeer van Tigaki te gaan. In dit erkende natuurgebied 10 km ten oosten van Mastichari leven grote schildpadden en in het voorjaar is het een tussenstop voor flamingo's en ooievaars op hun doortocht van Afrika naar Europa.

Sportmogelijkheden genoeg

Tijdens uw vakantie in Mastichari kunt u heerlijk genieten van de Griekse keuken langs de gezellige haven. Er zijn enkele bars en 1 disco in Mastichari. Direct voor de kust van Mastichari en ook verderop richting Marmari kunt u windsurfen. Bij verschillende accommodaties in het plaatsje kunt u – tegen betaling – tennissen of squashen. In Mastichari kunt u fietsen en mountainbikes huren.

{{mapsController.name}} op de kaart