Informatie over Lesbos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Lesbos

Een onvergetelijke vakantie naar Lesbos. Het eiland van mooie olijfbomen en bergtoppen en het eiland waar toeristen een optimaal vakantiegevoel krijgen. Een vakantie naar Lesbos zult u niet snel vergeten en hier zullen de gastvrije Grieken ook zeker aan bijdragen.

Een van de grootste Griekse eilanden

Dicht onder de kust van Turkije ligt het Griekse eiland Lesbos. Dit eiland is op 3 na het grootse Griekse eiland. Het eiland wordt door de Grieken Mytilini genoemd. Lesbos is op zijn langst 70 kilometer en op zijn breedst 45 kilometer. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, hier wonen ruim 30.000 mensen. Deze hoofdstad is gelegen op een heuvel vlakbij de zee.

Circa 3,5 uur vliegen of met de boot naar Lesbos

Ten zuiden van de hoofdstad van Lesbos ligt de luchthaven van het eiland, Mytilini. De vlucht vanuit Amsterdam duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Vanuit de haven van Lesbos gaan er meerdere veerboten naar verschillende bestemmingen.

Grote variëteit aan stranden

Op het eiland Lesbos is het aantal blauwe-vlagstranden erg groot, meer dan 12. Deze stranden hebben hun blauwe vlag te danken aan hun hoge waterkwaliteit, veiligheid en schoonheid. Lesbos heeft een grote variëteit aan stranden: zandstranden, stranden met kiezelstenen, vlakke en minder vlakke stranden. Het strand Agia Varvara is vooral populair bij watersporters. Er zijn hier vaak hoge golven en het uitzicht is er prachtig.

Fijn mediterraan klimaat

Op het eiland Lesbos heerst een mediterraan klimaat: de winters zijn mild en de zomers zijn heet. Als u op vakantie naar Lesbos gaat bent u vanaf mei al verzekerd van een aangename temperatuur. U kunt het eiland het gehele jaar door bezoeken. Houd er wel rekening mee dat er in de winter veel kans op regen is. Het zeewater is 's zomers lekker warm en de temperatuur van het water ligt dan rond de 25 graden. In de winter daalt de watertemperatuur naar een graad of 16.

Versteend woud en een vrijheidsbeeld

Een populaire bezienswaardigheid is het versteende woud, gelegen in het noordwestelijke deel van Lesbos. In dit bos zijn resten van planten te zien die versteend zijn toen het gebied bedolven werd onder vulkanische lava. Het gebied is ongeveer 150 vierkante kilometer groot en zeker de moeite waard te bezoeken. Als u op vakantie in Lesbos bent, is het ook een aanrader om het vrijheidsbeeld genaamd Agalma Eleftherias te bezoeken. Dit beeld staat in het Tsamakia park, onder het kasteel van Mytilini. Het beeld is door een Griekse kunstenaar gemaakt in 1922.

Actief uitgaan op het gastvrije Lesbos

Vakantie in Lesbos betekent veel leuke activiteiten combineren met relaxen aan het strand. Op het eiland zijn veel dingen te doen. U kunt warmwaterbronnen bezoeken, verschillende wandelroutes maken of vissen. Op het eiland Lesbos is de echte Griekse sfeer nog goed te voelen; de inwoners zijn gastvrij en vinden het leuk een praatje te maken. 's Avonds is er voldoende vermaak te vinden, van discotheken tot rustige terrasjes. Ook kunt u op vakantie in Lesbos genieten van Griekse theatershows die in vele dorpjes uitgevoerd worden. Vergeet op uw vakantie in Lesbos niet de heerlijke olijven en kaas te proeven waar het eiland om bekend staat.

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Lesbos naar: Anaxos: ca. 70 minuten Eftalou: ca. 80 minuten Molyvos: ca. 70 minuten Petra: ca. 60 minuten Skala Kalloni: ca. 50 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart