ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Corona maatregelen Griekenland

De kleurcode van de Zuid-Egeïsche eilanden (welke eilanden dit zijn kunt u lezen in de rubriek Coronavirus) wordt op 30 mei 2021 aangepast naar ‘oranje’. Dit komt omdat het aantal coronabesmettingen is verhoogd op deze eilandengroep. Vanaf die datum moet u voor vertrek naar Nederland een test overleggen en bij terugkomst in Nederland in quarantaine. De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. Reist u naar Griekenland en bent u gevaccineerd? De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Alleen na een verblijf op de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden hoeft u niet in quarantaine in Nederland. Welke eilanden dit zijn leest u in de rubriek ‘Coronavirus’. Er is voor terugkeer vanaf de Noord-Egeïsche en de Ionische eilanden ook geen testverplichting. Als u een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen. Na een verblijf op Kreta of in de rest van Griekenland moet u zich wel voor vertrek laten testen en gaat u in quarantaine in Nederland. Dit geldt vanaf 30 mei ook voor de Zuid-Egeïsche eilanden. Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over (thuis)quarantaine de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies. 

Wij proberen de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar het is altijd goed om het actuele reisadvies via wijsopreis te checken.


Wat heb je nodig?

  • Reizigers die naar Griekenland reizen, moeten een negatieve PCR-test laten zien die maximaal 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Personen die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19 hoeven geen negatieve test te laten zien. Dit moet u wel kunnen aantonen. Bovendien moet de tweede vaccinatie ten minste 14 dagen voor uw reis zijn gedaan.
  • Verder moeten alle reizigers minimaal 24 uur voor aanvang van de reis een elektronisch PLF formulier invullen (informatie in het Engels). Lees de uitgebreide uitleg over de inreisbeperkingen, de soorten tests en vaccinaties die geaccepteerd worden op de website van de Griekse overheid (informatie het Engels). De Griekse autoriteiten accepteren ook een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Alle andere bewijzen, zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona, moeten zijn opgesteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch.

Lokale maatregelen 

  • Er geldt een avondklok vanaf 00.30 uur tot 5 uur in het hele land.
  • Om per boot of per vliegtuig vanaf het vasteland naar de eilanden te reizen moet u een van de volgende documenten laten zien: - Een bewijs van vaccinatie (de tweede vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor de reis zijn gezet). - Een negatieve PCR-test of een sneltest (LAMP-test of antigeen-sneltest). - Een document dat aantoont dat u COVID-19 heeft gehad
  • In heel Griekenland geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. Je riskeert een boete van EUR 300,-- als je geen mondkapje draagt.
  • U hoeft na een verblijf op de Noord-Egeïsche eilanden (onder andere Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos) en de Ionische eilanden (onder andere Korfoe) in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er geldt voor reizigers uit deze gebieden ook geen testverplichting. Let op: voor reizigers van de Zuid-Egeïsche eilanden (onder andere Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea - Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos) zijn wel weer strengere maatregelen. Deze eilanden worden op 30 mei 2021 weer oranje.
  • Na een verblijf in oranje gebied van Griekenland; dus ook Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden gaat u in Nederland wel 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode.
  • Als u vanuit het oranje gebied in Griekenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Als u vanuit geel gebied reist, en een tussenstop maakt in Athene en u verlaat de luchthaven moet u zich wel laten testen.Ben je nog op zoek naar een mooie vakantie naar Griekenland? Wacht dan niet langer en boek!