checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Corona maatregelen Portugal

De kleurcode voor Portugal is geel. Als u naar Portugal reist hoeft u bij aankomst NIET meer in (thuis)quarantaine. Als u met het vliegtuig reist moet u nog wel een PCR-test overleggen. Er is voor terugkeer uit Portugal (inclusief Madeira en de Azoren) geen testverplichting meer. Na een verblijf in Portugal hoef je ook niet in quarantaine in Nederland. 

Wij proberen de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar het is altijd goed om het actuele reisadvies via wijsopreis te checken.


Wat heb je nodig?

  Voor de Azoren en Madeira gelden andere regels dan voor het vasteland van Portugal:

 • U moet een document van een erkend gezondheidsinstituut laten zien, waaruit blijkt dat u in de 72 uur voor aankomst een Corona-test heeft gedaan, waarvan de uitslag negatief is.
 • Alleen op Madeira kunt u als u niet getest bent, een test doen op het vliegveld. De resultaten moet u dan afwachten in uw accommodatie. Deze mag u pas verlaten na een negatief testresultaat. De autoriteiten proberen het resultaat zo snel mogelijk beschikbaar te hebben.
 • Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.
 • Op Madeira is het verplicht om in alle openbare gelegenheden en in de buitenlucht een mondkapje te dragen. Dit geldt niet voor kinderen tot 6 jaar oud en personen die het mondkapje niet zelfstandig op- of af kunnen zetten.
 • Alleen voor reizen naar Madeira geldt dat personen met een vaccinatiecertificaat (document dat volledige vaccinatie bewijst) en/of een bewijs van herstel van COVID-19 niet ouder dan 90 dagen, in aanmerking komen voor directe toegang tot de autonome regio Madeira (zonder testplicht). U kunt zich voor uw vertrek registreren en deze documenten toevoegen via Madeira Traveler Registration.

 • Vasteland van Portugal:


 • Als u naar Portugal reist hoeft u bij aankomst NIET meer in (thuis)quarantaine. Als u met het vliegtuig reist moet u nog wel een PCR-test overleggen.
 • Het is voor reizigers vanaf 2 jaar die per vliegtuig vanuit Nederland komen ook verplicht een negatieve PCR-test te laten zien (afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek) om Portugal binnen te komen.
 • Deze maatregelen gelden voor passagiers vanuit landen van de Europese Unie met meer dan 500 gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners. De Portugese overheid houdt een lijst bij met landen waarvoor dit geldt. Nederland staat op dit moment op deze lijst.
 • Verder moeten alle reizigers minimaal 24 uur voor aanvang van de reis een elektronisch PLF formulier invullen (informatie in het Engels). Lees de uitgebreide uitleg over de inreisbeperkingen, de soorten tests en vaccinaties die geaccepteerd worden op de website van de Griekse overheid (informatie het Engels). De Griekse autoriteiten accepteren ook een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. Alle andere bewijzen, zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona, moeten zijn opgesteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch.

Lokale maatregelen 

 • Er gelden in Portugal andere maatregelen dan in Nederland. In Portugal geldt een afstandsregel van 2 meter en het gebruik van mondkapjes in gesloten gelegenheden en in de buitenlucht is verplicht. In de buitenlucht geldt deze verplichting wanneer het niet mogelijk is de door de autoriteiten geadviseerde afstand van 2 meter aan te houden. De mondkapjesplicht in de buitenlucht geldt niet voor kinderen tot 10 jaar, personen die tot hetzelfde huishouden horen en personen met een medische verklaring.
 • De maatregelen en sancties die opgelegd kunnen worden na het oplopen van een corona besmetting of contact met een geïnfecteerd persoon, kunnen in Portugal sterk verschillen van die in Nederland.
 • In heel Griekenland geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. U riskeert een boete van EUR 300,-- als u geen mondkapje draagt.
 • U hoeft na een verblijf op de Noord-Egeïsche eilanden (onder andere Chios, Ikaria, Lesbos, limnos en Samos), de Zuid-Egeïsche eilanden (onder andere Andros, Kalymnos, Karpathos, Kea - Kythnos, Kos, Mykonos, Milos, Naxos, Paros, Rodos, Syros, Santorini en Tinos) en de Ionische eilanden (onder andere Korfoe) in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Er geldt voor reizigers uit deze gebieden ook geen testverplichting. Met uitzondering van de rest van Griekenland en Kreta. Kreta is een aparte regio en maakt geen deel uit van deze eilanden.
       


Ben je nog op zoek naar een mooie vakantie naar Portugal? Wacht dan niet langer en boek!