checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Vakantie
rome - italie

Vakantie naar ROME - ITALIE

Vakantie in Rome, de Eeuwige Stad. In Rome kunt u genieten van historie, cultuur en de fantastische Italiaanse keuken. In de Eeuwige Stad is het heerlijk bijkomen van de dagelijkse beslommeringen.


Italiaanse hoofdstad met veel historische waarde
Rome, de hoofdstad van Italië, ligt aan de zuidwestkust van het land in de regio Lazio. De stad is wereldberoemd, en dat al eeuwenlang. De stad is oorspronkelijk gebouwd op de 7 heuvels Aventijn, Capitool, Palatijn, Viminaal, Coelius, Esquilijn en Quirinaal aan de rivier de Tiber. De stad ligt ongeveer 20 kilometer uit de kust en heeft ongeveer 3 miljoen inwoners. Midden in de stad ligt Vaticaanstad, een soevereine staat. Tijdens uw vakantie in Rome zijn ontelbaar veel historische gebouwen te vinden, met als hoogtepunt zonder twijfel het Colosseum. De stad is ouder dan andere erkende culturele steden in West-Europa als Londen, Parijs en Amsterdam.

Vlieg razendsnel naar monumentaal Rome
Rome is makkelijk en snel te bereiken per vliegtuig. Vliegveld Fiumicino ligt op nog geen 2 uur en 3 kwartier vliegen van Schiphol. De Romeinse luchthaven ligt zo'n 30 kilometer ten zuidwesten van de stad.

Per sfeervol boemeltje naar het strand
Rome ligt niet direct aan zee en heeft zelf dan ook geen stranden. Uiteraard zijn er verder in de kuststreek Lazio – gelegen aan de Tyrrheense Zee – wel stranden te vinden. Een mooie manier om ze te bereiken is met 'il trenino', een boemeltreintje die u van metrostation Ostiense in 3 kwartier naar Cristoforo Colombo brengt. Van daaruit vertrekt een pendelbus naar het openbare strand Castel Porziano. U kunt tijdens uw vakantie in Rome dus zeker wel op het strand liggen.

Uitstekende bestemming voor voorjaar en najaar
Een vakantie in Rome kan prima van april tot oktober. Het is dan over het algemeen warm, want de stad heeft een mediterraan klimaat. In de zomermaanden kan het wel behoorlijk heet zijn in de Italiaanse hoofdstad. Vandaar dat de beste reismaanden in het voor- en najaar zijn.

Een reis door vele eeuwen historie
Wie tijdens een vakantie door Rome loopt, weet zich omringd door talloze eeuwen aan historie en cultuur. De Italiaanse hoofdstad is 1 groot monument, met verschillende hoogtepunten waarvan het al genoemde Colosseum het bekendst is. Dit is de arena waar in de Romeinse tijd veel activiteiten plaatsvonden. Veel gebouwen uit de Romeinse tijd (Imperium Romanum 27 v. Chr. – 395 n. Chr.) zijn nog goed bewaard gebleven. De stad had toen al meer dan een miljoen inwoners. In het centrum van de stad – Centro Storico – vindt u de mooiste gebouwen en monumenten. Naast het Colosseum bijvoorbeeld ook het Forum Romanum. Het Vaticaan ligt ten westen van het centrum. Ook hier zijn diverse musea te vinden, net als in Rome zelf.

Fantastisch eten in Rome
Wie Italië zegt, zegt panini, pasta en pizza. De Italiaanse keuken wordt door vele smulpapen gezien als de lekkerste ter wereld. U kunt gedurende uw vakantie in Rome dan ook volop genieten van alle lekkernijen die de lokale koks u voorschotelen. Vergeet de traditionele koffietentjes niet, waar u heerlijk kunt genieten van een espresso of een cappuccino. In de Italiaanse hoofdstad is uitgaan een kostbare aangelegenheid. Clubs en discotheken hanteren hoge toegangsprijzen en hebben ook strenge regels om binnen te komen. Wel zijn er veel barretjes in de stad.