checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Vakantie
verona - italie

Stedentrip Verona

Een citytrip naar Verona, een prachtige stad in het noorden van Italië, biedt een betoverende mix van geschiedenis, cultuur, architectuur en de romantische sfeer die is geïnspireerd door het beroemde toneelstuk van Shakespeare, "Romeo en Julia." Hier vind je de beste tips voor een geslaagde stedentrip naar Verona!

1. Casa di Giulietta (Huis van Julia): Begin je reis met een bezoek aan het Casa di Giulietta, waar je het beroemde balkon van Julia kunt bewonderen en een brief aan Julia kunt achterlaten.

2. Arena di Verona: Bezoek de Arena di Verona, een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater dat nu wordt gebruikt voor operavoorstellingen en concerten.

3. Piazza delle Erbe: Wandel over het levendige Piazza delle Erbe, een prachtig plein met historische gebouwen, kraampjes en gezellige cafés.

4. Piazza dei Signori: Verken het Piazza dei Signori, een ander historisch plein met standbeelden, paleizen en de Arche Scaligere, grafmonumenten van de Scaligeri-heersers.

5. Castelvecchio: Bezoek Castelvecchio, een middeleeuws kasteel dat nu dienst doet als museum met een indrukwekkende kunstcollectie.

6. Giardino Giusti: Geniet van de rust in de Giardino Giusti, een prachtige renaissancetuin met terrassen, beelden en een doolhof.

7. San Zeno Maggiore: Bezoek de basiliek van San Zeno Maggiore, een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur en de begraafplaats van Romeo en Julia.

8. Proef de lokale keuken: Geniet van de heerlijke Venetiaanse gerechten in de lokale trattoria's, waaronder risotto, polenta, en tiramisu.

9. Wijnproeverij: Proef de beroemde wijnen uit de regio, zoals Valpolicella en Amarone, tijdens een wijnproeverij in de omgeving van Verona.

10. Ontdek de omliggende wijngaarden: Maak uitstapjes naar de nabijgelegen wijngaarden van Valpolicella, Soave en Bardolino voor wijnproeverijen en pittoreske landschappen.

11. Romeo en Julia: Bezoek het huis van Romeo in Via Arche Scaligere en ontdek de vele locaties in Verona die worden geassocieerd met het verhaal van Romeo en Julia.

12. Vintage markten: Als je van antiek en vintage houdt, kun je op zoek gaan naar schatten op een van de vele antiekmarkten in Verona.

Verona biedt een romantische en historische sfeer, en het is een ideale bestemming voor kunstliefhebbers en romantici. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, literatuur, wijn of gewoon wilt genieten van de charmante Italiaanse cultuur, een citytrip naar Verona belooft een onvergetelijke reis vol betovering en romantiek.

Jouw citytrip boek je bij flextours, onze website waar je je stedenreis volledig naar eigen wens kan samenstellen. Ook kun je alle excursies en activiteiten bijboeken.