Informatie over Maleisie

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Maleisie

Kies ook voor een vakantie in Maleisië. Maleisië is een land in Zuidoost-Azië, dat wordt gevormd door West-Maleisië en Oost-Maleisië. De twee gebieden staan ook wel bekend onder de namen Malakka en Sabah en Sarawak. Beide delen hebben hun charme, waaronder prachtige natuur, een dichtbegroeid regenwoud in de binnenlanden, en schitterende stranden langs de kusten en op de diverse eilanden. Waar u ook naar op zoek bent, u beleeft altijd een afwisselende vakantie in Maleisië. Kies ook voor een heerlijk Maleisisch verblijf en ervaar het zelf!

Een land dat bestaat uit twee delen

De twee delen die Maleisië vormen, worden van elkaar gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. Het westen van Maleisië is het welvarendste gedeelte van het land en hier zijn dan ook de grootste verstedelijkte gebieden. U vindt er onder meer de drukke hoofdstad Kuala Lumpur. Oost-Maleisië ligt ongeveer 650 kilometer van West-Maleisië verwijderd en wordt gedomineerd door hoge bergen. U kunt daar genieten van de prachtige natuur.

Stranden in het oostelijk deel van Maleisië

West-Maleisië wordt vooral gekenmerkt door het grote aantal mensen dat er woont en doordat het grootste deel van de rubberindustrie er zich bevindt. Hierdoor bestaan de kustregio's er grotendeels uit plantages met rubberbomen en oliepalmen. Om tijdens een vakantie in Maleisië lekker op het strand te kunnen liggen, moet u dan ook in het oostelijk deel van het land zijn. Dit gedeelte herbergt eilanden met prachtige witte zandstranden, zoals Redang en de Perhentian Eilanden. De populairste stranden in West-Maleisië liggen op de eilanden Langkawi en Pangkor.

Een tropisch klimaat

De temperatuur in Maleisië schommelt het hele jaar door tussen 21 en 32 graden Celsius en de luchtvochtigheid is er hoog. De noordoostelijke en zuidwestelijke moesson wisselen elkaar in de loop van het jaar af. Als van november tot en met maart de noordoostelijke moesson waait, beleeft het land zijn natste maanden. Voor een vakantie is Maleisië daarom het beste tussen april en oktober te bezoeken. Door het tropische klimaat is er overigens ook dan elke dag wel een regenbui mogelijk.

Een prachtige cultuur en verschillende religieuze gebruiken

Op cultureel gebied biedt Maleisië veel afwisseling. Door de diversiteit die de cultuur van het land typeert, staan hindoetempels, kerken, moskeeën en Chinese tempels naast elkaar. De verschillende religieuze gebruiken beheersen ook het dagelijks leven. Zo moeten de schoenen worden uitgedaan als u een huis of tempel binnengaat. Wie tijdens zijn vakantie in Maleisië liever de net zo gevarieerde natuur van Maleisië opzoekt, kan onder meer terecht in een van de vele beschermde natuurparken.

Mogelijkheden om te sporten en uit te gaan

Verspreid over het land zijn vele golfbanen te vinden, maar met name watersporten zijn erg in trek. Zo zijn snorkelen en duiken verreweg de populairste sportactiviteiten tijdens een vakantie in Maleisië. De aangewezen Maleisische eilanden om dit te doen zijn Tioman, Sipadan en de Perhentian Eilanden. Uitgaan doet u voornamelijk in de wat grotere steden zoals Kuala Lumpur en Penang. U vindt er allerlei leuke restaurants, gezellige bars, prachtige bioscopen en uitgebreide winkelcentra.

{{mapsController.name}} op de kaart