checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
28 oktober 2020

Canarische en Griekse eilanden weer op code geel!

Eindelijk weer even goed nieuws! Het reisadvies is voor de Canarische- en Griekse eilanden verandert naar geel. Laat dat nou goed uitkomen nu we toe zijn aan wat winterzon. Het vaste land van Spanje en de Balearen blijven nog wel op oranje staan. We hopen natuurlijk dat dit zo snel mogelijk ook mag veranderen. Maar de Canarische eilanden zijn zeker voor het najaar en de winter heerlijke winterzon bestemmingen.


Het Duitse ministerie van BuZa had de reiswaarschuwing voor de Canarische Eilanden vorige week al ingetrokken. Reisbrancheorganisatie ANVR had bij het ministerie van Buitenlandse Zaken aangedrongen op versoepeling van het reisadvies voor de Canarische eilanden. Genomen coronamaatregelen op de eilanden hebben er inmiddels voor gezorgd dat het aantal besmettingen er al weken onder de 50 per 100.000 inwoners ligt, aldus de ANVR.

Maar om de besmettingen laag te houden is er voor een vakantie naar de Canarische Eilanden een negatieve PCR-test of een antigeentest 72 uur voor aankomst nodig. Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden op het vliegveld of in de accommodaties.
Het is nog niet bekend of die test ook nog op de luchthaven zelf gedaan kan worden als noodoplossing.


Voor Griekenland is geen negatieve test nodig. Griekenland is na deze versoepeling weer toegankelijk voor toerisme. Want het Griekse vasteland kreeg eerder al een geel reisadvies. Ook vervalt hiermee de geadviseerde 10-daagse quarantaine bij terugkomst. En dat is zeker goed nieuws!