checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
05 maart 2024

Eindhoven Airport: 22 weken dicht voor renovatie

Eindhoven Airport staat voor grootschalige renovatieplannen, waarbij de luchthaven 22 weken lang gesloten zal zijn van februari tot en met juni. Defensie wil de start- en landingsbaan van de luchthaven, eigendom van Defensie, renoveren. Het Eindhovens Dagblad berichtte over de plannen na het inzien van een marktconsultatie door het Rijksvastgoedbedrijf. Ondanks deze aankondiging kan het nog geruime tijd duren voordat de daadwerkelijke sluiting plaatsvindt.

Een blik op de toekomstige veranderingen op Eindhoven Airport
Defensie plant niet alleen de complete renovatie van de start- en landingsbaan, maar ook andere uitbreidingen. Een opmerkelijke verbetering is de upgrade van het Instrument Landing System (ILS), waardoor vliegtuigen kunnen landen en opstijgen in zeer dichte mist. Deze ingrijpende wijzigingen zijn bedoeld om de luchthaven verder te moderniseren en haar operationele capaciteiten te verbeteren.

Impact op vluchtbewegingen en passagiersaantallen
Tijdens de renovatieperiode zullen ongeveer 10,000 vliegbewegingen moeten worden verplaatst, wat overeenkomt met de vluchten voor ongeveer twee miljoen passagiers. Eindhoven Airport, de tweede drukste luchthaven van Nederland met 6,8 miljoen passagiers per jaar, staat voor een uitdaging om de impact van de tijdelijke sluiting op een vlotte manier te beheren.

Hoge klanttevredenheid in 2023
Ondanks de aankomende renovatie sluit Eindhoven Airport 2023 af als het meest succesvolle jaar ooit, met een recordaantal van ruim 6,8 miljoen passagiers. Dit overtreft zelfs het vorige record uit 2019. De luchthaven bediende 84 bestemmingen in 2023, met Malaga, Londen (Stansted), en Alicante als de top 3 bestemmingen. Op 15 september 2023 bereikte Eindhoven Airport haar drukste dag met in totaal 24,597 passagiers, terwijl de klanttevredenheid nog nooit eerder zo hoog was.