checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
03 juni 2024

Maandagmorgen is door FTI Reizen haar faillissement aangevraagd. We begrijpen dat dit veel vragen bij onze reizigers oproept.

Vanuit Tjingo werken we samen met diverse reisorganisaties. FTI Reizen is er hier één van. Onderstaande bericht is alleen van toepassing voor reizigers die op hun bevestiging zien staan dat hun reis door FTI Reizen wordt uitgevoerd.

Tjingo is een gezond bedrijf en dit nieuws heeft geen invloed op andere reizen. Uiteraard worden op onze website op dit moment geen reizen van FTI Reizen meer verkocht.

Wat betekent het faillissement voor onze reizigers?

Alle FTI-reizen zijn geannuleerd. 

Ben ik mijn geld kwijt?

Nee. FTI is aangesloten bij het Deutscher Reisesicherungsfonds (DRSF), vergelijkbaar met de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) in Nederland. Dit betekent dat je jouw geld nooit kwijt bent. Het claimen van het geld kan echter wel enige tijd duren, daarom is het verstandig om jouw reis bij ons om te boeken. Dan zetten wij de door jou betaalde reissom direct over en hoef je niet te wachten op het geld.

Ik ben nog niet gebeld, maar wil wel graag mijn reis omboeken

Wij zijn hard aan het werk om jou zo snel mogelijk te benaderen, en we doen dit op volgorde van vertrek. We bekijken zorgvuldig of we jouw geboekte reis elders kunnen onderbrengen. Mocht je zelf al een alternatief of dezelfde reis via een andere organisatie hebben gevonden, laat het ons dan weten zodat we jouw vakantie direct kunnen omzetten. Het is ook mogelijk om een geheel andere reis bij ons te boeken; we verrekenen je betaling met de nieuwe reis, zodat je niet dubbel hoeft te betalen. Hoewel dit een grote uitdaging voor ons als reisbureau is, zetten we alles op alles om al onze klanten alsnog te laten genieten van een mooie vakantie. We hopen op jouw begrip en vragen je vriendelijk om zelf ook naar een alternatief te kijken. Anders nemen wij contact met je op in volgorde van vertrek.

Hoe gaat het als ik al ter plaatse ben?

Feitelijk verandert er voor jou niets. Mocht je ter plaatse toch problemen ondervinden dan is er een speciaal noodnummer; +49 (0)89 710 45 14 98. Je ontvangt hierover ook nog een uitgebreidere e-mail van ons.