checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
17 september 2021

Update reisverzekering Allianz & CoronaHelaas is het coronavirus nog niet helemaal verdwenen, maar meer en meer landen worden door de overheid op groen en geel gezet. Wil jij nou naar een land reizen die op oranje staat? Goed nieuws voor jou, want Allianz heeft zojuist twee belangrijke dekkingen toegevoegd aan de reisverzekering!1. Medische Kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd, gelukkig is deze bij ons altijd toegevoegd aan de dekking van de reisverzekering. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

2. Quarantainedekking: in landen binnen de Europese Unie met kleurcode groen en geel

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. We noemen dat de Quarantainedekking.

De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De bestemming moet in de Europese Unie liggen. De dekking geldt niet voor cruises in dit gebied.

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren..