ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
06 september 2020

Wat betekent een Oranje reisadvies voor mijn vakantie?

Oh jee, je leest of ziet dat jouw geboekte vakantie in het water lijkt te vallen vanwege code oranje.
Echter hoeft dit niet het geval te zijn. Hieronder lees je alles over het "oranje advies".

Bij een oranje reisadvies kan het zijn dat jouw reis "gewoon" kan worden uitgevoerd. Dit is het geval als de touroperator de reis gewoon kan uitvoeren.
De vluchten staan dan gepland om door te gaan en je geboekte accommodatie is open. Mocht je zelf alsnog besluiten niet te willen reizen, kunnen voor het omboeken of annuleren kosten doorberekend worden. Deze moet je dan helaas ook zelf betalen.

Een andere optie is dat de touroperator zelf besluit de reis in te trekken, ze geven dan een voucher uit. Met de voucher kun je bij ons een nieuwe reis boeken naar een andere bestemming en/of in een andere periode. Er zijn steeds meer mensen die ondanks een code oranje gewoon op vakantie gaan. Code oranje is namelijk een aangescherpt reisadvies maar geen negatief reisadvies (code rood)

Wel is het belangrijk dat je jezelf goed inleest aangaande de maatregelen op jouw bestemming. Tevens dekken niet alle verzekeringen kosten die aan corona gerelateerd zijn. Informeer dus goed bij je verzekeraar, wat wel en niet verzekerd is als je besluit af te reizen naar een geel, oranje of rood gebied.

Voor meerdere bestemmingen geldt dat de overheid adviseert bij thuiskomst in quarantaine te gaan. Dit is echter niet verplicht. Op de website www.wijsopreis.nl kun je meer lezen over de maatregelen op jouw bestemming. Ook op de website van de ANWB kun je per land veel informatie vinden.

Het kan zijn als je niet vertrekt vanuit Nederland, bijvoorbeeld vertrekt vanuit Duitsland of België, er andere adviezen gelden. Als je als reiziger op de bestemming bent en jouw bestemming kleurt oranje, verschilt het per touroperator wat er gebeurt. Vaak wordt aangeboden de vakantie gewoon af te maken. Het kan echter ook voorkomen dat de touroperator gaat repratiëren.

Wij hopen met dit bericht veel vragen te hebben beantwoord. Zit je toch nog met vragen. Bel of mail ons gerust.