checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het nieuwsoverzicht
02 augustus 2023

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft weer groen reisadvies gegeven voor de Griekse eilanden Rhodos, Corfu en Evia. Dit besluit komt na succesvolle inspanningen om de hevige natuurbranden onder controle te krijgen. Eerder had het ministerie het reisadvies aangepast vanwege de verhoogde veiligheidsrisico's als gevolg van de hevige bosbranden. De recente branden op Corfu en Rhodos leidden tot de evacuatie van zowel inwoners als toeristen. Verschillende reisorganisaties zagen zich hierdoor genoodzaakt om vakanties naar het zuiden van Rhodos te annuleren. Gelukkig zijn deze reizen nu weer hervat.

Onlangs heeft het land aangekondigd dat alle 667 branden nu onder controle zijn, maar de inzet om het vuur volledig te doven gaat onverminderd door. De brandweer blijft waakzaam om te voorkomen dat de brand opnieuw oplaait. In diverse regio's blijft het risico op brandgevaar hoog.

Reizigers kunnen nu met een gerust hart genieten van hun vakantie op Rhodos, Corfu en Evia, nadat de natuurbranden onder controle zijn gebracht. De Griekse autoriteiten en hulpdiensten blijven alert om de veiligheid te waarborgen en verdere brandincidenten te voorkomen.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, tips en kortingsacties. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 
 

.