Informatie over Slovenie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Slovenie

Het landschap in Slovenië varieert van uitgestrekte wijngaarden tot ondergrondse grotten en van de Mediterrane kust tot prachtig Alpenland met prachtige meren.

Diversiteit aan landschap


Slovenië ligt in zuidoost Europa en grenst in het noorden aan Oostenrijk, in het noordoosten aan Hongarije, in het zuidoosten en zuiden aan Kroatië en in het westen aan Italië en de Adriatische zee.
De hoofdstad van Slovenië, Ljubljana ligt in het centrale deel van het land.
Slovenië is verdeeld in twaalf regio’s.

46 km strand


De hele kuststrook van Slovenië telt maar 46 km. Maar aan die 46 km liggen leuke stadjes met een Italiaans sfeertje. Er is weinig strand, en dus erg druk in de zomermaanden.
De vervuiling bij de havens verpesten nog enkele kilometers strand, waardoor er nog minder overblijft.
De meeste Slovenen vind je nauwelijks aan hun eigen strand. Zij zoeken liever de Kroatische badplaatsen op.

De stranden zijn vrij smal en redelijk van kwaliteit. Voor de sportievelingen zijn er boten te huur en kan je parasailen.

3 klimaatzones


Aan de zonnige zuidkant van de Alpen ligt Slovenië.
Slovenië heeft drie klimaatzones. In het noordwesten is er een Alpenklimaat met koude winters en gemiddelde zomers.
Aan de kust heeft Slovenië een sub mediterraan klimaat met warme zomers en zachte, korte winters.
De rest van het land heeft een landklimaat met zeer koude winters en warme, droge zomers. Dit vindt vooral in het zuiden en oosten plaats.

Kunst, cultuur en grotten


In de hoofdstad, Ljubljana vindt u de meeste kunst en cultuur. Verder zijn er in Slovenië een aantal dorpskerkjes met muurschilderingen.
Na 1945 is er veel verloren gegaan. Zowel in de traditionele muziek en dans als de volkskunst.

De grootste attracties in Slovenië zijn de grotten in Postojna.
Als u niet zo gesteld bent op drukte kunt u beter een bezoek brengen aan de grotten van Škocjan. U mag daar alleen met een gids naar binnen.

Voor kinderen is er in Slovenië nog niet veel te doen. Op sommige campings en badplaatsen staan wat speelattributen. De hoofdstad, Ljubljana heeft een dierentuin en een botanische tuin waar u een kijkje kunt nemen. Een ritje door de grotten van Postojna met de trein valt vast in de smaak.

De grote steden hebben alles


Als u in Slovenië goed wil winkelen bent u aangewezen op de grote steden. Bent u geïnteresseerd in traditioneel handwerk, dan is het bezoeken van ateliers en werkplaatsen een aanrader.
In Slovenië zijn er veel dorpen en streken waar men zich heeft gespecialiseerd in bepaalde producten.

De meeste plaatsen in Slovenië hebben een markt. In grote steden zijn winkelcentra en zaken waar het vakwerk wordt verkocht.
Als u op zoek ben naar typische souvenirs van Slovenië kijk dan naar linnengoed, kant, kristalglas, schilderingen met religieuze of volksverhalen, houtsnijwerk, versierde en bewerkte dekenkisten en versierde kruiken en kannen.

De meeste steden in Slovenië hebben een beperkt uitgaansleven. Ljubljana en Maribor hebben een universiteit waar de studenten voor de feestjes zorgen.
In de badplaatsen zijn een paar kleine uitgaansgelegenheden. Verder moet u in de hoofdstad zijn voor cultureel aanbod. Daar vinden tevens verscheidene festivals plaats.

{{mapsController.name}} op de kaart