Informatie over Barcelona

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Barcelona

Heerlijke vakantie in Barcelona. Barcelona, een stad die al jaren zeer geliefd is bij landgenoten voor een (korte) vakantietrip. Dat komt niet alleen door de goede bereikbaarheid.

Barcelona: stijlvolle en dynamische stad

Een vakantie in Barcelona betekent verblijven in een heerlijke stad met veel cultuur en bezienswaardigheden. De stad is zeer populair bij Nederlandse vakantiegangers, zeker ook omdat het vanuit Nederland makkelijk te bereiken is (2 uur vliegen). De stad ligt aan de Costa Dorada aan de noordoostkust van Spanje. Sinds de Olympische Spelen van 1992 is de stad uitgegroeid tot een moderne, stijlvolle en dynamische wereldstad. Er zijn zowel moderne wijken als veel historische gebouwen. Barcelona is na Madrid de belangrijkste stad van Spanje. De hoofdstad van Catalonië wordt bewoond door een mix van oorspronkelijke Catalanen, immigranten uit de rest van Spanje en immigranten uit de rest van Europa en Latijns Amerika. De Catalaanse bevolking is erg trots op haar afkomst en spreekt ook haar eigen taal, Catalaans.

Razendsnel met het vliegtuig op vakantie naar Barcelona

Vanuit Nederland vliegt u in ongeveer 2 uur naar de luchthaven van Barcelona. Dat vliegveld ligt ongeveer 15 kilometer van de stad, aan de zuidkant.

Prachtige stranden in en buiten de stad

Barcelona wordt beschouwd als één van de beste strandsteden. Even buiten het centrum ligt een prachtig strand en buiten de stad zijn ook verschillende badplaatsen met prachtige stranden. Bekend zijn Castelldefels en Sitges.

Ideaal klimaat voor een heerlijke vakantie in Barcelona

Barcelona is het hele jaar door een prachtplek om op lange of korte vakantie of stedentrip te gaan. Dat komt omdat de noordelijke Middellandse Zeekust een evenwichtig klimaat heeft. In de zomer is het er warm en in de winter is het mild weer. Bij een – tijdelijke – noordelijke wind kan het wel koud en regenachtig zijn.

Fantastische architectuur, met La Sagrada Familia als hoogtepunt

La Sagrada Familia. Wie het over Barcelona heeft, zal het op een gegeven moment over dit architectonisch meesterwerk van de lokale kunstheld Gaudí hebben. In 1883 werd begonnen met de bouw van de enorme kathedraal, maar het is nog steeds niet voltooid. De verwachting en hoop is dat er rond 2025 een einde aan het bouwproject zal komen. Maar een vakantie in Barcelona is meer, veel meer. Zoals bijvoorbeeld La Rambla, een niet te missen trekpleister voor iedere toerist die de stad bezoekt. De wijk bestaat uit 5 Ramblas met ieder een eigen kenmerk, die met elkaar zijn verbonden door 7 wandelboulevards. Ook is het contrast tussen het Olympische Dorp van 1992 – nu een moderne wijk – en de middeleeuwse wijk La Ribera en de gotische wijk Ciutat Vella mooi om met eigen ogen te bekijken. In Ciutat Vella vindt u binnen de Romeinse stadswallen prachtige monumentale gotische gebouwen, zoals kathedralen, paleizen, kerken, en pleinen. De stad heeft ook vele musea en liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan de concertzaal in Art Nouveau-stijl van Palau Musica Catalana. Voetballiefhebbers zullen in Barcelona zeker een bezoek willen brengen aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona.

Eet, drink en wees vrolijk op vakantie in Barcelona

Barcelona heeft een rijk en gevarieerd uitgaansleven. Ook het nachtleven is vermaard. De stad heeft talloze barretjes, er zijn flink wat discotheken verspreid over de hele stad en ook als het om eten aangaat heeft u keus genoeg. Wel zijn er in Spanje – en dus ook in Barcelona – wat andere eettijden dan de gemiddelde Nederlander gewend is. 's Ochtends neemt men een klein ontbijtje, om 14.00 uur volgt een het middageten, die altijd uit 3 gangen bestaat. Het diner begint door de week om ongeveer 21.00 uur, in het weekend vrijwel nooit voor 23.00 uur. Er zijn in Barcelona veel restaurants met uiteenlopende kaarten waar u tijdens uw vakantie kunt eten.

{{mapsController.name}} op de kaart