Informatie over Costa Blanca

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa Blanca

Spanje is al jaren het favoriete vakantieland van vele Nederlanders. De Costa Blanca is daarbij een van de populairste toeristische kustgebieden. De bekendste badplaats aan de Costa Blanca is Benidorm. Komt u ook hier vakantie vieren?

De witte kust van Spanje

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van zo’n 200 kilometer. Costa Blanca is Spaans voor witte kust en het gebied wordt zo genoemd vanwege de in het verleden uitbundige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem). Bekende steden aan de Costa Blanca zijn Benidorm, Alicante, de universiteitsstad Murcia en Cartagena.

Vliegen naar de Costa Blanca

Wie met het vliegtuig afreist naar de Costa Blanca, kan landen op de luchthaven van Alicante of die van Valencia. Er gaan regelmatig vluchten vanaf Schiphol, Rotterdam, Eindhoven en Weeze naar deze twee bestemmingen aan de Costa Blanca.

Lange, brede en goed onderhouden stranden

De kustlijn van Olivia tot Alicante is grotendeels grillig. U ziet afwisselend steil uit de zee oprijzende rotsen en vlakkere delen met (zand)stranden en rotsplateaus. De stranden aan de Costa Blanca zijn over het algemeen lang, breed, verzorgd en met keien. De badplaats Benidorm heeft de mooiste stranden binnen dit gebied. Zowel het Poniente- als het Levantestrand zijn lange en brede zandstranden, die er verzorgd uitzien en regelmatig worden schoongemaakt. Ze beschikken over diverse faciliteiten, zoals de verhuur van ligbedden, parasols en zonneschermen. De stranden in de omliggende plaatsen zijn vaak wat smaller.

Mild klimaat door de invloed van de Middellandse Zee

Het klimaat tijdens uw vakantie aan de Costa Blanca is mild met een gemiddelde temperatuur van zo’n 24 graden Celsius. Door de invloed van de Middellandse Zee en het bergachtige achterland wordt de temperatuur op een natuurlijk wijze gereguleerd. De Costa Blanca heeft de meeste zonuren van Europa, met een gemiddelde van zo’n 320 zondagen per jaar.

Griekse, Romeinse en Moorse invloeden

De Costa Blanca heeft vele culturen aangetrokken door de jaren heen. Voordat de Moren de macht grepen, hadden de Grieken en de Romeinen al voet aan wal gezet. Voornamelijk in het binnenland zijn vele overblijfselen te bewonderen van deze rijke historie: kerken, paleizen, Moorse kastelen, ruïnes, archeologische vondsten en musea. Karakteristieke dorpjes kenmerken verder het achterland van de streek. Het dorp Villajoyosa, met zijn gekleurde huisjes en authentieke kern, is zeker een bezoek waard. Ook zijn er veel openluchtvoorstellingen, oude gebruiken en traditionele feesten. Het naspelen van de slag tussen de Moren en de Christenen is een van de bekendste feesten en wordt gevierd in diverse plaatsen. Genoeg te zien dus tijdens uw vakantie aan de Costa Blanca!

Veel golffaciliteiten en leuke plekken om uit te gaan

Met name Benidorm wordt in de zomermaanden veelvuldig door jongeren bezocht. Zij vermaken zich in de diverse bars en discotheken en op de lange, brede en goed onderhouden stranden. In de winter is het juist een plek voor wat meer oudere mensen en gepensioneerden, dankzij het milde klimaat. Golf is een sport in opkomst en wordt ook door veel Nederlanders beoefend. In de winter gaan veel Nederlanders dan ook naar de Costa Blanca, aangezien de temperatuur om te golfen dan ideaal is daar. U heeft de keuze uit de meest fantastische banen. Tijdens uw vakantie aan de Costa Blanca vindt u zeker 14 golfbanen van 18 holes, waarvan er enkele tot de top van de wereld behoren.

{{mapsController.name}} op de kaart