Informatie over Costa de Almeria

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa De Almeria

Vakantie aan de Costa de Almería: rust aan de kust. De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje en ligt in de provincie Almería in Andalusië. Het landschap is woestijnachtig en het gebied is dunbevolkt met over het algemeen kleine, witte dorpen en plaatsen. Echt een ideaal terrein voor de rustzoekers onder ons. Vier u hier binnenkort vakantie?

Woestijnachtig landschap

De Costa de Almería ligt aan de zuidoostkust van Spanje en strekt zich uit tussen Adra, rond Cabo de Gata tot aan Mojacar. Het gebied bevindt zich in de provincie Almería in Andalusië en heeft een woestijnachtig landschap. Er wonen weinig mensen in het gebied en het kenmerkt zich over het algemeen door de kleine, witte dorpen. De kuststrook is zo’n 200 meter lang en wordt afgewisseld met prachtige brede stranden en uit de zee rijzende rotsen. Een prachtig uitzicht dus tijdens uw vakantie aan de Costa de Almería.

Vliegen naar de Costa de Almería

U kunt voor uw vakantie aan de Costa de Almería rechtstreeks het vliegtuig nemen naar de plaats Almeria. Het is dan nog zo’n 3 kwartier rijden naar de Costa de Almería. Andere mogelijkheden om te landen heeft u in de plaatsen Murcia en Alicante.

Prachtige brede stranden

De Costa de Almería is een kuststrook van zo’n 200 kilometer en bestaat uit prachtige brede stranden, steile rotspartijen en intiem beschutte baaien. Deze Costa is nog niet overspoeld door het massatoerisme. Meer dan 25 stranden zijn door de Foundation for Environmental Education gekwalificeerd met een blauwe vlag, wat garant staat voor een zeer schone en goede kwaliteit van het zeewater. In het natuurpark Desierto de Tabernas vindt u de enige woestijn van Europa. Een vakantie aan de Costa de Almería is een echte vondst, waar u kunt genieten van de zee en het strand, in een heerlijk klimaat.

Een subtropisch en mediterraan klimaat

Het klimaat aan de Costa de Almería is subtropisch en mediterraan en heeft milde winters en warme zomers. De lucht is er schoon en gezond en de gemiddelde levensduur van Spanjaarden uit dit gebied is hoog. Een mooie zonvakantie dus.

Cultuur en natuur

Aan de Costa de Almería vindt u prachtige bezienswaardigheden. Zowel op het gebied van cultuur als natuur. Zo is er de stad Almería, de hoofdstad van de provincie, waar u het Arabische Alcazaba vindt dat gebouwd werd tijdens de overheersing van de Moren. Een andere bekende plaats in het gebied is Granada: de meest bezochte stad van Spanje. Het Alhambra (Rode Vesting) is dé trekpleister van de stad en in de wijk Sacromente ziet u de beroemde grotwoningen. Op het gebied van natuur is er ook veel te zien tijdens uw vakantie aan de Costa de Almería. Sierra Nevada ligt op 2 uur rijden en is in de wintermaanden een populair skioord. Maar ook natuurpark Cabo de Gata is een bezoek meer dan waard: het is een van de grootse en mooiste natuurparken aan de Middellandse Zee.

Prachtige golfbanen en schitterende duikmogelijkheden

De Costa de Almería is nog niet overspoeld door toeristen en is dus echt een perfecte plek voor rustzoekers. Bovendien biedt het enorm veel sportfaciliteiten en heeft het sommige van de beste golfbanen van het land. Ook is het gebied ideaal voor watersporters; met name snorkelaars en duikers komen aan hun trekken in het kristalheldere water. Veel plezier gewenst tijdens uw vakantie aan de Costa de Almería!

{{mapsController.name}} op de kaart