Informatie over Costa de la Luz

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Costa De La Luz

Costa de la Luz: meer dan 3000 zonuren per jaar. De Costa de la Luz is een populaire vakantiebestemming bij veel Spanjaarden, maar trekt de laatste jaren ook steeds meer buitenlandse toeristen. De kust dankt zijn naam aan het felle zonlicht dat weerkaatst op de oceaan en de witte zandstranden. Het authentieke Andalusische karakter is grotendeels bewaard gebleven.

Aan de Atlantische kust van Andalusië

De Costa de la Luz (in het Nederlands de kust van het licht) is de Atlantische kust van Andalusië. De kust loopt vanaf Tarifa in het zuidoosten tot aan de Portugese grens. Het omvat de provincies Cádiz en Huelva en wordt in tweeën gedeeld door de monding van de rivier Guadalquivir en het natuurreservaat Doñana. Hierdoor is een deel alleen bereikbaar via Sevilla. Op vakantie aan de Costa de la Luz profiteert u van een kustlijn van circa 230 kilometer lang.

Vliegen op vakantie naar de Costa de la Luz

Om voor uw vakantie de Costa de la Luz te bezoeken, neemt u het vliegtuig naar Jerez. De afstand vanaf Amsterdam bedraagt zo’n 2300 kilometer. Het is ook mogelijk om op Sevilla en Gibraltar te vliegen (in Spanje) of voor vliegveld Faro in Portugal te kiezen. Een en ander is uiteraard afhankelijk van waar u uw hotel geboekt heeft.

Lange zandstranden

Langs de gehele Costa de la Luz vindt u lange zandstranden met hier en daar wat schelpengruis, keien en/of rotsplateaus langs de kustlijn. In het hoogseizoen worden de stranden goed onderhouden. Op bijna elk strand vindt u faciliteiten als bars, restaurants, douches en verhuur van ligbedden en parasols. In het hoogseizoen is er tevens strandbewaking tijdens uw vakantie aan de Costa de la Luz. De zeebodem loopt bij de meeste stranden vrij geleidelijk tot snel af.

Warme Golfstroom in de winter

Behalve de hoge temperaturen in de zomer, zorgt de Warme Golfstroom ook in de winter voor een mild klimaat. Daar komt nog bij dat de kuststrook op het zuiden ligt en in het noorden wordt beschermd door gebergte. Onder invloed van de oceaan kan het wel behoorlijk waaien tijdens uw vakantie aan de Costa de la Luz.

Wat heeft de Costa de la Luz aan cultuur te bieden?

Er wordt veel in de landbouw gewerkt aan de Costa de la Luz, met name in de omgeving van Huelva. Visserij speelt een grote rol in de havenstad Cádiz. Wat zo kenmerkend is voor de streek zijn de levendige vissersdorpen, tapasbars en traditionele zomerfestivals met (flamenco)muziek, dans, zang, paarden en stieren. Andere veel bezochte plaatsen aan de Costa de la Luz zijn Sevilla, Ronda en Córdoba. Jerez de la Frontera staat bekend om de sherrybodega’s en de befaamde Andalusische rij- en dressuurschool.

Kitesurfen en winkelen

Aangezien het gebied onder invloed staat van de oceaan, kan het er af en toe flink waaien. In Tarifa komen heel veel mensen dan ook samen om heerlijk te gaan kitesurfen; dat is er echt een uitgelezen plek voor. De meeste winkels in het gebied zijn gericht op de lokale bevolking. In El Puerto de Santa María en Cádiz zijn ook een paar luxere (kleding)winkels. De markthallen met groente, fruit, vlees en gevogelte zijn alleen ’s ochtends geopend. Veel plezier op vakantie aan de Costa de la Luz!

{{mapsController.name}} op de kaart