Vakantie
istanbul - turkije

Vakantie naar ISTANBUL - TURKIJE

Wereldstad Istanbul is uitermate populair voor een (korte) stedentrip. De stad heeft alles voor een vakantie: cultuur, historie en veel bezienswaardigheden.


Unieke stad in twee continenten
De grootste, bekendste én belangrijkste stad van Turkije is Istanbul. Toch is deze stad aan de Bosporus en de Zee van Marmara niet de hoofdstad van het immense land, zoals veel mensen denken. Dat is namelijk Ankara. Uniek aan Istanbul (of Istanboel) is, dat het in twee continenten ligt. De zeestraat Bosporus en de Gouden Hoorn – een inham die een natuurlijke haven vormt - verdelen de stad in tweeën. Aan de ene kant ligt Europa, terwijl aan de overzijde Azië ligt. Een vakantie in Istanbul biedt u veel culturele en historische bezienswaardigheden.

Vlieg in 3,5 uur naar een andere wereld
Uw vakantiebestemming in Istanbul kunt u rechtstreeks vanaf Schiphol bereiken. De vlucht naar Atatürk International Airport – genoemd naar de stichter van het huidige Turkije – duurt ongeveer 3,5 uur. Het vliegveld ligt in het Europese deel, op zo'n 25 kilometer ten zuidwesten van de stad. Vanaf de luchthaven bent u in een half uur tot een uur bij uw accommodatie.

Mooie stranden in de buurt
Istanbul is geen echte badplaats. De stad heeft dan ook geen stranden. Aan de Zwarte Zee liggen de stranden van bijvoorbeeld Kilyos en Sile. De stad zelf heeft 12 miljoen inwoners en is een belangrijke handelsplaats en -haven.

Beste reisperiode net buiten het hoogseizoen
In de zomermaanden kan hettijdens uw vakantie in Istanbul wel 40 graden worden. De beste reismaanden naar deze indrukwekkende wereldstad zijn dan ook mei, juni, september en oktober, net voor of na de hoogzomer. In het toeristische hoogseizoen is het niet alleen warm, maar ook vochtig in de metropool. In de wintermaanden is het heel gebruikelijk dat er sneeuw valt in de stad. Het kan dan verraderlijk koud zijn.

Een stad boordevol culturele hoogtepunten
Heeft u even? Alle culturele hoogtepunten voor uw vakantie in Istanbul opsommen, is onbegonnen werk. De stad is één culturele ontdekkingstocht. Kerken, moskeeën, musea, monumenten, universiteiten, bibliotheken en culturele centra: u vindt ze allemaal in deze miljoenenstad (12 miljoen inwoners). Veel gebouwen uit de Byzantijnse en Osmaanse periode zijn nog goed bewaard gebleven. De meeste bezienswaardigheden vinden we in het Europese deel van de stad. Denk aan hoogtepunten als het Topkapi Paleis met prachtige tuinen. Hier woonden de sultans van het Ottomaanse rijk gedurende 4 eeuwen. De Grote Bazaar – het centrum van de stad – is een wirwar aan straten waar mensen allerlei handelswaar uitstallen. Rond het plein Sultanahmet zijn veel bekende historische monumenten te vinden, zoals de wereldberoemde Blauwe Moskee (Sultan Ahmetmoskee).

Uitgebreid arsenaal aan restaurants en uitgaansgelegenheden
In Istanbul zijn talloze bazaars (meestal vernoemd naar de wijk waarin ze liggen). Hier kunt u naar hartenlust kijken, kijken en kopen. Let op: afdingen is gebruikelijk! Rond het Taksim-plein is het voornaamste uitgaansgebied van Istanbul. Hier vindt u bars, discotheken en (chique) nachtclubs. De stad is razendsnel bezig om 'Westers' te worden. Vlakbij de Blauwe Moskee in de oude stadskern zijn veel restaurants te vinden in gerestaureerde gebouwen uit de Ottomaanse en Byzantijnse periode. Daarnaast zijn er ook op andere plaatsen veel eetgelegenheden te vinden. Geniet van uw vakantie in Istanbul!