Informatie over Marmaris

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Marmaris

Levendige badplaats aan kristalheldere baai. Marmaris is een levendige badplaats in Turkije en ligt aan een grote en kristalheldere baai. De plaats is omgeven door steile heuvels en wordt omringd door dennenwouden. Behalve een toeristisch centrum met brede promenade met palmbomen, is er ook nog een oud centrum met een bazaar. Tijdens uw vakantie in Marmaris verblijft u bij een van de grootste jachthavens van het Egeïsche kustgebied.

Lange baai met uitzicht op eilandjes

Wie voor een heerlijke vakantie Marmaris bezoekt, geniet in deze 13 kilometer lange badplaats die gelegen is aan een fraaie baai met uitzicht op diverse eilandjes met volle teugen. Geen wonder dat veel mensen hier komen voor hun vakantie. Marmaris is een van de meest populaire badplaatsen van Turkije en heeft een lang, maar smal en donker zandstrand. Het oude centrum met overdekte bazaar ligt aan de rand van Marmaris. Het is geconcentreerd rondom een heuvel met restanten van een fort. Achter het centrum vindt u de grote en moderne jachthaven, met een kade en veel eet- en uitgaansgelegenheden.

Vliegen naar Marmaris

Wie naar Marmaris op vakantie gaat, zal landen op het vliegveld van Dalaman of van Bodrum. De transfer van de luchthaven Dalaman naar uw accommodatie, zal ongeveer 100 minuten bedragen. Vanaf Bodrum is dat ongeveer 3 uur.

Donker zandstrand op vakantie

De stranden rond Marmaris zijn van donker zand en lopen langzaam in zee af. Hierdoor zijn ze extra goed geschikt voor kleine kinderen. U kunt verder redelijk duiken in de Middellandse Zee bij Marmaris. Veel vissen zult u dan misschien niet zien, wel kunt u bij Aquarium Bay fraai begroeide wanden en prachtige grotten zien. Bij Octopus Bay hebt u de kans kleine murenen en octopussen te zien.

Zonliefhebbers komen aan hun trekken

Turkije beschikt over een warm zeeklimaat, wat veelal ook wel een mediterraan klimaat wordt genoemd. Als u uw vakantie in Marmaris beleeft, geniet u van warme tot hete zomers aan de kust. Gaat u meer landinwaarts, dan is het klimaat wat gematigder. Juni en september zijn normaal gesproken de meest aangename maanden om op vakantie naar Marmaris te gaan: het is dan heerlijk warm, maar de allerergste hitte is dan veelal verdwenen.

Osmaanse bezienswaardigheden

Marmaris ligt bovenop het antieke Phykos, maar er is niets meer te vinden aan klassieke bezienswaardigheden. Wel zijn er nog enkele bezienswaardigheden uit de Osmaanse periode te bezichtigen zoals de oude karavanserai en de ruïnes van het 16e eeuwse kasteel van Süleyman I. Vanaf Marmaris kunt u ook een aantal interessante excursies maken naar antieke plaatsen als Kaunos, Knidos, Pamukkale en Afrodisias. En langs de dijk tussen het vasteland van Marmaris en Paradise Island ligt de Yalanci Bogas. Dit is een scheepswerf waar prachtige klassieke houten Turkse schepen (gülets) worden gemaakt.

Vele uitgaansmogelijkheden op vakantie in Marmaris

Het toeristische centrum telt naast een groot aantal kroegen ook heel wat discotheken die perfect geschikt zijn voor uw vakantie. Marmaris is zeer populair bij de Nederlandse vakantiegangers, iets wat u bijvoorbeeld ook terug vindt in de soms Nederlandse namen van discotheken. Vanaf het toeristische centrum loopt u in een kwartier naar de grote bazaar in het oude centrum, waar u prima kunt winkelen.

Transfertijd

Transfertijd vanaf Dalaman Airport naar : Bodrum: ca. 220 minuten Fethiye: ca. 50 minuten Gocek: ca. 40 minuten Kalkan: ca. 120 minuten Kas: ca. 140 minuten Marmaris: ca. 90 minuten Oludeniz: ca. 60 minuten Sarigerme: ca. 20 minuten
Transfertijd vanaf Bodrum Airport naar: Bodrum: ca. 40 min Didim: ca. 60 min Güllük: ca. 55 min Gümbet: ca. 50 min Marmaris: ca. 140 min Kusadasi: ca. 130 min Torba: ca. 35 min Turgutreis: ca. 70 min. Yalikavak: ca. 60 min.
De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart