checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
19 juli 2013

Ibiza: 5 reistips

Het eiland met het bruisende en extravagante nachtleven. Dat is waar Ibiza veelal bekend om staat. Ibiza is echter zoveel meer.
Maar wat is er nou allemaal precies te doen en te zien op dit Spaanse eiland? Wij hebben 5 reistips voor je op een rijtje gezet!

form

1.Bezoek Formentera, stukje Caribbean in Europa
Een dagje Formentera tijdens je vakantie op Ibiza mag zeker niet ontbreken. Rust, schitterende natuur en echte bountystranden. Dit is waar Formentera om bekend staat. Vooral de stranden zijn adembenemend, en zijn niets minder dan de stranden van de Caribbean. Deze moet je een keer bezoeken.
Hippie

2.Hippiemarkt
Je een dag als echte hippie wanen? Bezoek dan de hippie markt Punta Arabi. Op het ritme van de live muziek, verzorgd door de vele aanwezige hippies, slenter je langs honderden kramen. Van tassen tot bikini’s en exotische sieraden tot handgemaakte kledingstukken. Alles is hier te vinden. Zonder een aantal hippe items zal je deze markt niet verlaten. De toegang tot deze markt is gratis.
Ibiza stad goeie

3. Veelzijdige hoofdstad Ibiza-Stad
Niet te missen is de heerlijke hoofdstad Ibiza-Stad. Aan cultuur ontbreekt het niet in deze stad. Een mooie oude stadskern met een Gotische kathedraal en een archeologisch museum. In dit museum vind je materiële overschotten van Ibiza en Formentera vanaf de prehistorie. Wandelen door kronkelende straatjes en trapsteegjes met een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Tot ’s avonds laat kan je hier rondslenteren en daarnaast de talloze winkeltjes, barretjes en restaurants bezoeken.
Cafe del Mar

4. Spectaculaire zonsondergang
De ondergaande zon op een spectaculaire manier beleven? Dat kan bij Café del Mar, een van de bekendste sunset bars op Ibiza. Zie hoe de zon ondergaat terwijl je geniet op het terras luisterend naar loungemuziek. De loungemuziek van Café del Mar is wereldwijd bekend en er zijn al meerdere cd’s van uitgebracht.
Lands

5. Prachtig binnenland
Een auto huren op Ibiza is zeker een aanrader. Het binnenland van Ibiza is namelijk prachtig en er zijn goede wegen om dit binnenland per auto te ontdekken. Bezichtig de diverse druipsteengrotten van bijvoorbeeld Santa Cova en Cova den Can Marça. Tevens vind je overal verschillende watervallen en meertjes. Ook veel groen kenmerkt het binnenland van Ibiza, zoals de vele naald- en loofbossen en mooie boomgaarden, net als kleine dorpen met hun witte kerkjes.

Stranden
Naast de 5 reistips zijn de stranden ook zeker een aanrader. Ibiza heeft meer dan 50 stranden. Deze stranden variëren van zeer uitgerekte en drukbezochte zandstranden tot kleine kiezelstrandjes in smalle baaien.

Jetset en families met kinderen vind je voornamelijk op het Ses Salines strand. Een lang strand met goudkleurig zand. Ook echte hippies vind je hier veel. Op het strand zijn verschillende bars en de gehele dag is er muziek te horen. Deze groep mensen zijn ook te vinden op het strand van Cala Jondal, een van de meest trendy stranden. Je vindt er veel trendy strandclubs en hoogwaardige restaurants.

Jongeren kunnen erg goed terecht op het strand van Playa d’En Bossa. Het bekende Bora Bora bevindt zich hier. Dit is een strandbar met van ’s morgens tot ’s avonds muziek en swingende jonge mensen op het strand.

Kleine stranden vind je over het gehele eiland. Indien je met de auto het eiland rondrijdt kom je ze vanzelf tegen.