Informatie over Languedoc-Roussillon

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Languedoc

Languedoc-Roussillon is onder meer bekend door de stierengevechten en visserijfeesten. De mediterrane sferen, oude wijngaarden en moerassen horen typisch bij Languedoc-Roussillon. In dit gebied vindt u zowel Occitaanse als Catalaanse invloeden.
De vele stranden, bossen en wijngaarden zijn bijzonder aantrekkelijk evenals het aanbod aan excursies en uitgaansgelegenheden.

Gelegen in het zuidoosten van Frankrijk


In het zuidoosten van Frankrijk ligt Languedoc-Roussillon. In het westen grenst Languedoc-Roussillon aan de Pyreneeën, Andorra en aan Spanje. Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden en in het oosten aan de Middellandse Zee. De hoofdstad van de streek is Montpellier. Deze stad staat bekend als studentenstad en het goede uitgaansleven.

Genieten van de Middellandse zee


Languedoc-Roussillon is een populaire streek langs de kust van Frankrijk. U kunt er heerlijk genieten van de Middellandse zee en kuststreek.
Parkeerplaatsen liggen recht voor het strand.

Mediterraan klimaat


In Languedoc-Roussillon heerst een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat er regelmatig een sterke wind uit de bergen komt, maar er wel een warme temperatuur heerst.

In het noordoosten wordt de streek meer moerassig en vindt u veel flora en fauna. Er zijn hier onder andere flamingo’s en wilde paarden te vinden.
De kust daarentegen is vlak met lange, uitgestrekte zandstranden.

Historische gebouwen, wijnhuizen en grotten


In Languedoc-Roussillon zijn veel historische gebouwen te vinden. U kunt een kijkje nemen in de abdij van Saint-Guilhem-le-Désert, de Pont du Gard en de Abdijkerk van Saint-Gilles.
Als u liever van een strandvakantie wilt genieten kunt u terecht bij één van de vele zandstranden. Populaire badplaatsen in het gebied zijn onder meer Cap d’Agde, Port Camarque en La Grande Motte.

Voor de wijnliefhebber is Languedoc-Roussillon gezegend met diverse wijnhuizen. U kunt hier genieten van een rondleiding en een proeverij.
Er zijn veel visrestaurants te vinden in Languedoc-Roussillon. U vindt er lokaal gekweekte mosselen en oesters terug op het menu.

In La Grande Motte bevindt zich een zeeaquarium, een leuk uitstapje voor het hele gezin. Voor de liefhebbers zijn er verschillende grotten te bezichtigen, zoals Fontrabiouse, Clamouse, Canalettes, Cocalière, Trabuc en Cabrespine. In Béziers vindt u interessante musea, een arena en een prachtige kathedraal.Raften in de Pyreneeën


In de Pyreneeën kunt u sportieve activiteiten ondernemen. Vooral rafting, mountainbiken, abseilen en kanoën zijn populair. Maar ook trektochten per voet of per paard zijn leuk om eens te proberen.

Als u een avondje uit wil zijn de grote steden een aanrader. Vooral Argelès sur Mer, Canet Plage, La Grande Motte en voor de jongeren Cap d’Agde zijn de moeite waard.
Op het schiereiland Ile des Loisirs vindt u een kermis, casino en een groot aantal uitgaansgelegenheden. Verder is het altijd gezellig op een van de terrasjes die bij de bars horen. Op veel plaatsen is er in de zomermaanden livemuziek.

In de hoofdstad Montpellier vindt u veel bezienswaardigheden in het historische stadscentrum. U vindt er het Arceaux (een aquaduct in Romeinse stijl), Opéra Comédie, de stadswijk Antigone, de promenade dis Pevrou en vele musea.

Of u nou van een actieve of ontspannen vakantie houdt, Languedoc-Roussillon biedt werkelijk elke vakantieganger alles wat hij/zij nodig heeft!

{{mapsController.name}} op de kaart