Informatie over Normandie

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Normandie

Normandië is een interessante regio en staat bekend om haar prachtige gevarieerde landschap, goede keuken, oude steden en mooie stranden.
U vindt hier een aantal schitterende natuurparken waar gewandeld en gerecreëerd kan worden.
Geniet van de 600km kustlijn of de tientallen kastelen, kerken en ruïnes.

Ontdek het landschap van Normandië


Normandië ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan Het Kanaal en tussen Picardië en Bretagne. Het landschap is zeer gevarieerd en verschilt per departement. Seine Maritime is het noordelijkst gelegen en heeft een fraaie kustlijn met hoge, witte krijtrotsen en een glooiend achterland. De rivier Seine vormt de grens met het departement Eure met veel riviervalleien en kleine dorpen.
Het schiereiland Cotentin is voor een groot deel een nationaal park. Dit eiland is vooral geliefd bij wandelaars en zeeliefhebbers.

Normandië, zo dichtbij!


Normandië, gelegen aan de Atlantische kust, is zeer goed te bereiken met de auto. Afhankelijk van uw bestemming en de verkeersdrukte is de reistijd vanuit Nederland ongeveer 5-6 uur.
Mocht u met het vliegtuig willen reizen, dan kunt u aanvliegen op luchthaven Charles de Gaulles. De gemiddelde vliegtijd bedraagt ca. 1 uur en 15 minuten.

Optimaal strandweer


Normandië heeft een zeeklimaat met zachte zomers. In de zomer kan het er geweldig weer zijn, met zonnige dagen en temperaturen boven de 20 graden. Door de ligging aan zee, heeft Normandië vooral te maken met noorden- en westenwinden. De gemiddelde dagtemperatuur ligt in bijvoorbeeld juli en augustus rond de 22,5 graden.
In totaal heeft Normandië ongeveer 600km kust. De kuststrook is divers, van rotsachtig tot uitgestrekte stranden met een sterk verschil tussen eb en vloed. Het merendeel van de stranden is geschikt voor kinderen.

Voor ieder wat wils


Waar Normandië vooral om bekend staat is de productie van kazen zoals Camembert, Pont l'Évêque, Livarot en Neufchâtel. Een leuke aanrader is om de gemoedelijke en gezellige Normandische markten te bezoeken. Hier verkopen veel boeren uit de streek hun producten.
Bent u een wandelliefhebber? Dan is een vakantie naar deze regio ideaal. Normandië heeft namelijk uitgebreide wandelmogelijkheden door fraaie bossen, mooie landschappen en langs de kust. Onderweg zal u mooie kastelen en valleien passeren. Er zijn zelfs speciale gezinswandelpaden!
Houdt u niet van wandelen, dan heeft u ook de mogelijkheid om te fietsen, mountainbiken, paardrijden, golfen, musea bezoeken en ga zo maar door.

{{mapsController.name}} op de kaart