ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau

Corona maatregelen Aruba

Reizen naar Aruba is mogelijk. Het land heeft kleurcode geel. Gelukkig kunnen we weer gaan genieten van die hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. Palm Beach, Eagle Beach, we komen eraan! Bij terugkeer vanaf Aruba in Nederland hoef je niet in thuisquarantaine, hoef je geen negatieve NAAT(PCR)-test en geen negatieve sneltest te laten zien. 

Wij proberen de informatie op deze pagina zo actueel mogelijk te houden, maar het is altijd goed om het actuele reisadvies via wijsopreis te checken.


Wat heb je nodig?

 • Voordat je naar Aruba reist, moet je online een gezondheidsverklaring uploaden en invullen. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid van Aruba
 • Ook moet u een immigratiekaart invullen. Onderdeel van het invullen van deze immigratiekaart is de verplichting om 72 uur voor vertrek een negatief PCR-testresultaat aan de immigratiekaart toe te voegen. De PCR-test is verplicht voor reizigers vanaf 15 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid van Aruba. De PCR-test moet u ook bij het inchecken of instappen laten zien. Als u dit niet doet moet u zich bij aankomst op de luchthaven van Aruba laten testen. Daar zijn kosten aan verbonden die u zelf moet betalen. Na de test moet u in quarantaine op het testresultaat wachten (bijvoorbeeld op uw hotelkamer). De uitslag krijgt u meestal binnen 24 uur. Een aanvullende verzekering die COVID-gerelateerde kosten tijdens verblijf in Aruba dekt is verplicht bij binnenkomst. Meer informatie vindt u op de website van de overheid van Aruba.

 • Lokale maatregelen 

          
  • Mondkapjes zijn verplicht in alle openbare gebouwen ook in winkels, hotels, in taxi’s en in het openbaar vervoer en buiten moet u anderhalve meter afstand houden.
  • Bekijk de actuele lokale maatregelen via de website van de overheid van Aruba.
  •          Ben je nog op zoek naar een mooie vakantie naar Aruba? Wacht dan niet langer en boek!