checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
05 maart 2014

In de meivakantie op vakantie!

De meivakantie. De ideale periode om alvast een voorproefje te nemen op de zomer! De meivakantie is een uitstekend alternatief voor de zomervakantie. De meivakantie is meestal een stuk goedkoper. Maar ook als extra vakantie is de meivakantie gewoon genieten. De lente in Nederland is lekker maar de echte zomer vind je elders in Europa waar de temperaturen veelal rond de 25 graden liggen en de zon steeds meer terrein wint. Maar welke plekken zijn nou echt geschikt voor een heerlijk zonnige en zomerse meivakantie voor het hele gezin? Dat lees je hier!

Meivakantie_2

Turkse Riviera
Kind- en budgetvriendelijk Turkije is het vakantieland bij uitstek voor wanneer je er met het gehele gezin op uit trekt. De veelal all-inclusive hotels zijn vaak mooi met vele faciliteiten waardoor niemand in het gezin zich hier hoeft te vervelen.  Spetteren in een van de zwembaden, zoevend van de waterglijbanen en vermaakt worden in animatieteams. Ook speeltuintjes ontbreken vaak niet in de resorts. Met zoveel mogelijkheden hoef je jouw resort niet uit en je portemonnee kan daarom lekker de gehele vakantie in de koffer blijven. In Turkije tijdens de meivakantie is de Turkse Riviera het meest zomers. Met gemiddelde temperaturen rond de 22 graden Celcius is het niet overdreven warm, maar perfect om vast op te warmen voor de zomer, want de zon die schijnt dan al uitbundig.
Hoteltip: Royal Dragon

Meivakantie_3

Canarische Eilanden
Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife. 3 topeilanden voor het doorbrengen van de meivakantie met het gezin. Zeker qua weer zit je op de Canarische eilanden goed. De gemiddelde temperatuur op de eilanden in mei is weliswaar een mooie 23 graden Celsius maar de meeste vakantieoorden op deze eilanden liggen in de zuidelijke puntjes, waar de temperatuur vaak een paar graden hoger ligt. Hierdoor is het in de typische vakantieplaatsen gemiddeld 25 graden Celsius, echt zomers dus.

Lanzarote
Op Lanzarote is de meest populaire plaats voor gezinsvakantie Playa Blanca, vele familieresorts en appartementen zijn hier te vinden. Daarnaast zijn er kindvriendelijke strandjes, is er een aquapark (Aqua Lanza) en kan je in het nationale park Timanfaya een kamelentocht maken met de kinderen.
Hoteltip: Lanzasur Club

Gran Canaria
De meeste populaire kinderplaatsen op Gran Canaria zijn Playa del Ingles en het daarin overlopende Maspalomas met hun 7 kilometer lange zandstrand. Het strand is ook erg kindvriendelijk omdat het loopt langzaam af in de zee. De kamelensafari is een echte tip. Vanaf Playa del Ingles wordt je met een jeep naar een farm gebracht waar kamelen klaar staan om je mee te nemen voor een rit door het palmenlandschap. In Maspalomas vind je ook een super waterpark: Aqualand Maspalomas. In dezelfde plaats vind je Palmitos Park: een groot dierenpark met dolfijnenshows en papegaaienkunstjes.

Tenerife
Tenerife staat vooral bekend om de vele leuke bezigheden buiten je appartement of resort. De in elkaar overlopende plaatsen Los Cristianos, Playa de las Americas en Costa Adeje zijn de meeste kindvriendelijke badplaatsen van Tenerife, te vinden in het zuiden van het eiland. Er zijn vele stranden waarvan een aantal zeer kindvriendelijk, zoals la Troya waar de zee ondiep is. Aquapark Siam Park is in Thaise stijl gebouwd. Een overweldigende oase met de meest spectaculaire attracties die zorgen voor enorme adrenaline kicks. Ook Jungle Park Las Aguilas is een bezoekje met het gezin waard. Er zijn ongeveer 300 dieren te bewonderen, inclusief vogelshows en is er een 800 meter lange rodelbaan.

Meivakantie_4

Griekse Eilanden
Griekenland is een totaal andere bestemming als Turkije maar ook hier vind je veel kindvriendelijke accommodaties en stranden. Je vertier hoef je vaak niet buiten je resort te zoeken, maar wil je toch graag verder kijken kan je dus prima terecht op de vele strandjes. Qua klimaat in mei zijn de Griekse eilanden ook te vergelijken met Turkije, gemiddeld rond de 22 graden Celcius met een uitbundig schijnende zon.

Kos
Een simpel appartementje of een volledig aquapark in je resort, Kos heeft bij vele accommodaties echt rekening gehouden met kinderen. De stranden op Kos lopen vaak langzaam af in zee en daarom kunnen de kinderen er uitstekend veilig spelen. Daarnaast staat Kos echt bekend als fietseiland,  er zijn veel fietspaden aangelegd en er zijn veel fietsverhuurders te vinden die daarbij vaak ook mooie fietsroutes aanleveren.

Kreta
Ben je op zoek naar kindvriendelijke stranden? Dan kan je het beste terecht in Rethymnon, in het noorden van Kreta. Hier vind je kilometerslange stranden die langzaam aflopen in zee waardoor kinderen er veilig kunnen spelen. Naast deze regio is ook de plaats Chersonissos erg in trek voor gezinnen met kinderen. In de zomervakantie tref je in deze plaats veel hossende jongeren, maar in de meivakantie zijn deze ver te vinden en is het plaatsje super voor een gezinsvakantie. Er zijn 2 waterparken te winden, Watercity en Aqua Splash.
Hoteltip: Pelagos

Meivakantie_5

Egypte
Ontspannen, zorgeloos en relaxed op vakantie? Dat beleef je in Egypte. Vrijwel alle vakanties naar Egypte zijn all-inclusive. Hierdoor heb je eigenlijk helemaal geen omkijken naar de kids. Deze vermaken zich prima in een van de zwembaden, waterparken of bij animatieteams die in grote getale aanwezig zijn.
Met een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden en ongeveer 11 zonuren per dag geniet je hier alvast van de echte warmte. Buiten de resorts is er voor kinderen niet erg veel te doen. Maar waarom zou je dat willen? De kinderen hebben binnen het resort de vakantie van hun leven!
Hoteltip: Jungle Aqua Park

Wil je dus vermaakt worden binnen je resort en vooraf een bedrag betalen zonder te vaak ter plaatse je portemenee te hoeven trekken? Dan zijn Turkije en Egypte de uitgelezen bestemmingen voor jou. Daarbij is Egypte tijdens de meivakantie een stuk warmer dan Turkije.  Zoek je met je gezin meer vertier in de omgeving kan je beter terecht op de Canarische of Griekse eilanden. De Canarische eilanden zijn meestal iets zonzekerder en de temperaturen liggen hier iets hoger dan de Griekse eilanden. Aan jullie de keuze!