ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
01 maart 2013

Topbestemmingen voor duikliefhebbers

Dompel jezelf onder in een wereld vol schatten! Diep in de zee ontdekt u de mooiste koraalriffen en prachtige exotische vissen. Met deze top 10 aan beste duiklocaties waant u zich direct in de fascinerende onderwaterwereld.

Rode Zee/ Egypte
Egypte

Deze duikbestemming is de absolute nummer één! De locatie is bij duikers bekend, maar bovenal zeer geliefd. Bijzonder fascinerend is het zicht op de zeestraat ‘Bab el Mandeb’ in het zuiden. Avontuurlijke duikers kunnen hun hart ophalen bij de twee rotsachtige eilandjes genaamd ‘The Brothers’. Grote haaien en kolkende golven garanderen u pure sensatie. Het hoogtepunt is het wrak ‘Thistlegorm’ in de diepgelegen Straat van Gubal.

 

2. Ari Atoll/ Malediven
Malediven

Dankzij de unieke atollen wordt duiken een onvergetelijke ervaring. De reis gaat via de beste koraalriffen naar ondiepe lagunes met zand zo wit als sneeuw. Hier kunt u grote vissen van dichtbij bewonderen. Maak kennis met rifhaaien, walvishaaien, mantaroggen, tonijn en zwaardvis. De meest exclusieve diepzeebewoners zijn de zeeschildpadden!

 

3. Antillen/ Caribisch gebied
Caribisch gebied

Met kleurrijke vissen, dolfijnen en schildpadden is de Antillen hét mekka voor duikers! Dankzij de indrukwekkende koraalformaties is de regio een waar paradijs voor duikers. Iedere zeeliefhebber is onder de indruk van het fantastische onderwater panorama dat de Antillen te bieden heeft. De kleine Antillen met de Benedenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curacao zijn wereldberoemde duikbestemmingen.

 

4. Canarische eilanden/ Spanje
Spanje

Voor de westkust van Afrika sieren de ‘fortuinlijke eilanden’ van de blauwe oceaan. De onderwaterwereld is kaal en rotsachtig, maar dat maakt het juist zo speciaal. Enorme rotsblokken, kloven en ravijnen vormen de perfecte achtergrond. Met een schat aan tropische vissen, grote vissen en zeezoogdieren behoort deze duikregio tot de exotische duikbestemmingen.

 

5. Mahé/ Seychellen
Seychellen

Met ruim 115 eilanden zijn de Seychellen een waar duikparadijs! Dankzij de onbewoonde natuur kunnen duikers hier de ongerepte onderwaterwereld ontdekken. De beroemde granieten eilanden ‘Inner Islands’ bundelen zich rond het hoofdeiland Mahé en bieden zeebewoners een perfect thuis. Voor koraalrotsen en zandbanken bent u op het juiste adres in het zuiden van de archipel in ‘The Outer Islands’.

 

6. Phuket/ Thailand
Thailand

Phuket vormt met een tropisch klimaat en een betoverende onderwaterwereld de parel van Thailand. Het doek opent zich en een spektakel in ‘Anemone Reef’ begint. Grote scholen vissen zwemmen heerlijk rond. Het wordt pas echt spannend in de beroemde duikplaats ‘Shark Point’ met een bezoek aan de luipaardhaaien.

 

7. Watamu/ Kenia
Kenia

Kenia’s ‘Watamu Marine Nature Park’ is een zeldzame ecologische juweel. Met witte verlaten stranden en koraalriffen vormt het, het mooiste duikgebied aan de Oost-Afrikaanse kust. Met zo’n 200verschillende soorten zeedieren is de diversiteit enorm. Koraalduivels, schorpioenvissen, papegaaivissen en blauw gevlekte pijlstaartroggen leven er in grote groepen. Duiken is hier een onvergetelijke belevenis!

 

8. Yucatán/ Mexico
Mexico

Een droom ontpopt zich wanneer u zich in een kleurrijke onderwaterwereld in het Noordoosten van het eiland bevindt. Duikers komen overal vandaan om de spectaculaire kliffen van Cozumel en de wrakken van Cancun te ontdekken. In het kanaal van Yucatán staat meestal stroming waardoor u relaxte stromingsduiken kunt maken.

 

9. Fiji eilanden/ Fiji
Fiji

Rustige, kleurrijke lagunes in beschermde koraalriffen vormen een wonderschone onderwaterwereld. De Fiji eilanden met haar zachte koraalsoorten heeft alles wat een duiker zich kan wensen. Ontmoetingen met bijzondere dieren zoals haaien, manta’s, tonijn en schildpadden zorgen voor adembenemende momenten.  Diepe grotten en oude scheepswrakken maken het plaatje compleet.

 

10. Bali/ Indonesië
Indonesië

‘Nusa Menjangan’ is een klein eiland in het Komodo National Park in het noordwesten van Bali. Dit juweeltje betovert u door de overvloed aan schitterende, kleurrijke koralen. De duikbestemming Tulamben met het wrak ‘U.S.A.T. Liberty’ vormt een geweldig decor. Wilt u grote vissen als manta’s, haaien of zeldzame maanvissen zien? Bezoek dan de eilanden Penida, Ceningan en Lembongan!